15 Mayıs 2024 04:54

İşten atılan öğretmen mobbingcilerin ceza almasını istiyor

Çekmeköy Belediyesi'ne bağlı Engelsiz Yaşam Merkezi'nde çalışırken işten atılan öğretmen sistematik mobbing maruz kaldığını iddia ederek mobbingcilerin ceza almasını istiyor.

Çekmeköy Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi | Ekran Görüntüsü: Google Street View

Paylaş

Murat UYSAL
İstanbul

Yerel seçim öncesi AKP’nin yönettiği Çekmeköy Belediyesine bağlı Engelsiz Yaşam Merkezinde çalışırken uğradığı baskı ve mobbing nedeniyle işinden olan Çiğdem Sezen Girgin, şikayetçi olduğu sorumluların ceza almasını istiyor.

Asıl mesleği öğretmenlik olan Çiğdem Sezen Girgin 2021 yılında Çekmeköy Belediyesi tarafından kurulan Engelsiz Yaşam Merkezine alınacak olan taşeron öğretmen kadrosuna başvurduğunu, 15 gün sonra işe alındığını fakat yaşadığı bütün kötü sürecin o günden sonra başladığını anlattı.

Daha sonra belediyeyle resmi bir bağı olmadığı öğrenilen ancak o süreçte belediye danışmanı olarak tanıtılıp çalıştırılan, gerçekte ise bir üniversitede araştırma görevlisi olan bir kişiden talimat alarak merkezde öğretmenlik yapan Girgin; bu araştırma görevlisinin kurulan Engelsiz Yaşam Merkezinin adeta yöneticisi gibi davrandığını söyleyerek “Sözde, birçok süreci yönettiği gibi eğitim de verdiği biz personel içinden kurban seçtiklerini aşağılıyor; bizleri birbirimize düşürüyor, kim o dönem işine yarıyorsa onu üst makamlara en iyi hoca olarak tanıtıyor ve yöneticilerimiz de bu adamın dediklerini harfiyen yapıyorlar. Bize de bu adamın dediklerine göre davranıyorlardı. İşe alım süreçlerinde bu kişinin istediği insanlar alınıyor, merkezde istemediği insanlar çeşitli mobbingler görüyordu” dedi.

Bu aşağılama ve baskıdan iyi bir konumda referansı ya da akrabası olanların kurtulduğunu fakat kendisinin referansı olmadığı için baskı ve mobbingin devam ettiğini ve bu nedenle sağlığının bozulduğunu, hastanede tedavi gördüğünü ileri sürdü.

DAVA AÇTI

Girgin uğradığı mobbingi ise şöyle tarif etti: “Yer değiştirmeye zorlamalar, istifaya zorlamalar, soyutlamaya çalışmalar, velilere beni şikayet ettirmeye çalışmalar… Tüm bunların sonucunda aralıksız hastalanıyordum. Beni sürekli insanlara; yalnız, çocuğu engelli, hayatta başına bir sürü şey gelmiş yarım akıllı bir kadın olarak yaydı. İçimizde sürülen ve istifa edip gidenler oldu. Yetkililer de sadece bu adamın dediklerine göre davrandı” dedi.

Bu şartlarda iki seneye yakın çalıştıktan sonra sağlığı tamamen bozulan Girgin, bu durumu CİMER üzerinden Valiliğe, YÖK’e ve İBB’ye anlatarak şikayette bulunduğunu, şikayetin İBB’ye ulaşmadığını, CİMER ile Valilik eliyle şikayetlerin belediyeye ulaştığını ve bu şikayetlerden sonra Engelsiz Yaşam Merkezinin bağlı olduğu müdürün kendisini odasına çağırdığını, işten atılmakla ya da istifa etmek arasında tercih yapmaya zorladığını anlattı. Ayrıca yine öğretmenin yaptığı YÖK şikayeti sonrası, danışman sıfatıyla tanıtılan bu araştırma görevlisinin YÖK tarafından cezalandırıldığını CİMER tarafından öğrenen Girgin, danışmanın YÖK cezası sonrası da merkeze gelip gittiğini belirterek tüm bu tehditlerin sonucunda işten çıkarıldığını söyledi.

Şikayetler sonucunda merkezin bağlı bulunduğu müdürün kendisini çağırdığını aktaran Girgin, “Müdür, iki tane ve kendisinin deyimiyle belirttiği ‘usulen’ ama gerçekte usulsüz tutanak tutarak beni işten çıkardı. İş çıkış kodum önce kod 26’yken 10 gün sonra kod 46’ya çevrildi” dedi.

Şikayetçi olduğunu, Avukatı Turgay Özcan ile işe iade davası açtığını, ara buluculuk esnasında işe iade talebinin reddedildiğini, davasının hâlâ devam ettiğini söyleyen ayrıca da savcılıkta memur suçları biriminde suç duyurusu süreci devam eden ve hâlâ kesinleşmiş bir karar verilmediğini ifade eden Girgin, Çekmeköy Belediyesinde mobbingci yöneticilerin ceza almasını ve bu yöneticilere imkan tanıyan ilişkilerin ortaya çıkarılmasını istedi.

ÖNCEKİ HABER

Gürcistan'da tartışmalı "yabancı ajan" yasa tasarısı parlamentodan geçti

SONRAKİ HABER

Eğitim Sen: Öğretmen atamalarında mülakat uygulaması tamamen kaldırılmalıdır!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa