15 Mayıs 2024 13:31
Son Güncellenme Tarihi: 15 Mayıs 2024 14:26

İçişleri Bakanlığı: Erdoğan ve Ali Yerlikaya görüşmesi olmayacak

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşeceği haberi yalanlandı.

Fotoğraf: Emrah Yorulmaz/AA

Paylaş

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu toplantısını iptal ettiği ve saat 16.00’da Cumburbaşkanı Erdoğan ile görüşeceği iddia edilmişti. Bakanlığın "görüşme olmayacak" açıklaması yaptı. 

Erdoğan, dün gece saatlerinde Beştepe’deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ve MİT Başkanı İbrahim Kalın ile bir araya gelmişti. Görüşmenin Ayhan Bora Kaplan çetesi soruşturmasına ilişkin “kumpas” iddiaları üzerine gerçekleştirildiği iddia edilmişti.

Sabah’tan İlker Turak'ın haberine göre, Erdoğan, dünkü AKP Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nın ardından kurmaylarını AKP Genel Merkezine çağırdı, toplantıya MİT Başkanı İbrahim Kalın da katıldı. Buradaki zirvenin ardından Erdoğan, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ve MİT Başkanı Kalın ile birlikte gerçekleştirdiği toplantıya Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde devam etti. Sabah'ın aktardığına göre, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya bugün saat 16.00'da TBMM'de katılacağı Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu toplantısını iptal etti. Yerlikaya'nın Erdoğan ile saat 16.00'da görüşeceği belirtildi.

GÖRÜŞME OLMAYACAK

Sabah'ın daha sonra güncellediği haberinde "İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada böyle bir görüşmenin olmayacağı açıklandı" denildi.

NE OLMUŞTU?

İsmail Saymaz'ın aktardığına göre, davanın gizli tanığı olduğu belirtilen Serdar Sertçelik, Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya yakınlığı ile bilinen suç örgütü lideri Ayhan Bora Kaplan tutuklandıktan sonra Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı Murat Çelik tarafından "Gel, ifade ver, bildiklerini anlat" denilerek çağırıldı. Kıbrıs'tan gelip ifade veren Sertçelik, "ev hapsi" şartıyla serbest bırakıldı, yurtdışına çıktı. 

Serdar Sertçelik'in sosyal medyada yayılan iki ayrı video yayımladı. Sertçelik, ifadesinin içeriği konusunda polisler tarafından yönlendirildiğini ve AKP'li bazı yöneticilerin ismini vermesi için zorlandığını iddia etti. Söz konusu isimlerse Süleyman Soylu, Mücahit Arslan, Bekir Bozdağ, Hasan Doğan. Polis müdürü Şevket Demircan'ın da gizli tanık olarak ifade verme konusunda Serdar Sertçelik’i ikna etmek için “Bize Temiz Eller Operasyonu’nu sizin ellerinizle başlattığınız haberini verdiler. Oradan pay biç sen” dediği öne sürüldü. MHP’nin de ifadesinde geçmesini istediği belirtilen polis müdürünün, “MHP ile ilgili de patlat, geç” diyerek talimat verdiği iddia edilenler arasında.

Daha sonra Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı Murat Çelik, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Kerem Öner ve Şube Müdür Yardımcısı Şevket Demircan açığa alındı. İçişleri Bakanlığı da üç ismin görevlerinden uzaklaştırıldığını duyurdu. 3 emniyet müdürünün evlerinde dün de arama yapıldı.

Yaşanan gelişme sonrası MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli dünkü grup toplantısında olayın "birkaç emniyet müdürünün açığa alınmasıyla geçiştirilemeyecek bir komplo" olduğunu söyleyerek, "17-25 emniyet ve yargı ortaklı darbe girişiminin tekrarını planlayanlara boyun eğersek boyumuz devrilsin" dedi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ise bugün yaptığı paylaşımda "Hangi kurum içinde Sayın Cumhurbaşkanımıza, hükümetimize ve siyasilerimize yönelik bir yapılanma varsa, sonuna kadar gidip, o yapıları tespit edip adalete teslim edeceğiz. Mülkiye Müfettişlerinin ilgili raporu kısa süre içinde tamamlanacak. Atılan her adımı, telefon kayıtlarını tek tek inceliyorlar. Hazırlanan bu raporu en ince ayrıntısına kadar kamuoyu ile de paylaşacağız. Ve gereğini yapacağız." ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

“Kamuda tasarruf diyenler şehir hastanelerinden tasarruf etmiyor”

SONRAKİ HABER

Birçok kentte "Kürtçe eğitim ve resmi dil olsun" talebi dile getirildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa