17 Mayıs 2024 00:51

EMEP Adana: Emperyalizme karşı Filistin halkının yanındayız

Nakba’nın 76’ncı yıldönümünde açıklama yapan EMEP Adana İl Örgütü, “Emperyalizme karşı dünya halklarının bir parçası olarak Filistin halkının yanındayız” dedi.

Fotoğraf: Evrensel 

Paylaş

Emek Partisi Adana İl Örgütü, Nakba’nın 76’ncı yıldönümünde, emperyalist güçler ve bölgedeki işbirlikçisi İsrail’in soykırım politikasına karşı Filistin halkı ile dayanışma çağrısı yaptı.

İnönü Parkı’nda yapılan açıklamaya Adana Emek ve Demokrasi Güçleri de katıldı. Basın açıklamasını okuyan Emek Partisi Adana İl Başkanı Suat Nacar, Emperyalizme karşı mücadele eden dünya halklarının bir parçası olarak Filistin halkının da İsrail’de savaşa karşı sokakları dolduran barış göstericilerinin de yanında olduklarını ifade etti.

“SİYONİST YÖNETİM EMPERYALİST GÜÇLERDEN DESTEK ALIYOR”

Nakba’da bir milyona yakın Filistinli’nin evinden, yurdundan olurken, çok sayıda insanın yaşamını yitirdiğini ifade eden Nacar, “Nakba Filistin için 1948 yılında kalmış bir katliam değildir. İsrail’in Siyonist yönetimi bugün de Nakba’nın bir benzerini dünya halklarının kınama eylemlerine, protestolarına rağmen çocuk, yaşlı demeden halkın üzerine bombalarını yağdırarak sürdürüyor. İsrail devleti bu cüreti, arkasına aldığı, saldırılara başladığı ilk andan itibaren çocuk katili Netanyahu’nun yanına giderek sırtını sıvazlayan ABD ve Avrupalı emperyalist devletlerden almaktadır” dedi.

“SALDIRILAR DURDURULSUN, EMPERYALİSTLER BÖLGEDEN ÇEKİLSİN”

Dünyanın her yerinde, kendi ülkelerinin devlet ve hükümetlerinin baskılarına rağmen halkların İsrail katliamlarına yönelik protestoları devam ettiğini dile getiren Nacar, “Ortadoğu ve Filistin’in kaderini belirleyecek olan emperyalistler ve Siyonist İsrail değildir. Dünya genelinde işçilerin, emekçilerin ve gençlerin işgale ve katliama karşı yükselen tepkileridir. Ortadoğu, Ortadoğu halklarının, Filistin Filistinlilerindir. İsrail’in saldırıları durmalı, emperyalist devletler bölgeden çekilmelidir. Gazze halkının ihtiyacı olan her türlü yardım acil olarak yapılmalıdır” şeklinde konuştu.

“TÜRKİYE NATO’DAN ÇIKSIN, İNCİRLİK ÜSSÜ KAPATILSIN”

Türkiyeli işçi ve emekçiler olarak direnen Filistin halkının yanında olduklarını dile getiren Nacar, şunları söyledi, “Emperyalizme karşı mücadele eden dünya halklarının bir parçasıyız. İsrail sadece Siyonistlerden oluşmuyor. İsrail’de savaşa karşı sokakları dolduran barış göstericilerinin de yanındayız. Ülkemizin yer altı, yer üstü kaynaklarının emperyalistlere peşkeş çekilmesine son verilsin. Türkiye NATO’dan çıksın, İncirlik dahil emperyalistlere hizmet veren askeri üsler kapatılsın. İsrail devletiyle askeri ve diplomatik bütün ilişkiler kesilsin Netanyahu savaş suçlusu olarak yargılansın” (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kamuda esnek çalışma hakları gasp edecek

SONRAKİ HABER

Dünya Altın Konseyi Ankara’da toplandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa