17 Mayıs 2024 10:59

İzmir Barosu: LGBTİ+'ların insan haklarını savunmaya devam edeceğiz

İzmir Barosu, 17 Mayıs Homofobi, Bifobi, Transfobi, İnterfobi Karşıtı günü dolayısıyla yaptığı açıklamada her türlü ayrımcılık ve şiddete karşı mücadeleyi sürdüreceklerini söyledi.

Fotoğraf: Evrensel

Reklam

İzmir Barosu, 17 Mayıs Homofobi, Bifobi, Transfobi, İnterfobi Karşıtı günü dolayısıyla her türlü ayrımcılık ve şiddete karşı dikkat çekmek için basın açıklaması yaptı.

İzmir Barosu binası önünde gerçekleşen açıklamayı, İzmir Barosu LGBTİ+ Hakları Komisyon üyesi Av. Mesut Bilicitürk okudu. Bilicitürk “Yarın 17 Mayıs nefret söylemleri değişmese de mücadelemiz nefret son bulana kadar güçlenerek devam edecek” dedi.

“Toplum tarafından yeteri kadar önyargı ve nefret üretilmezmiş gibi bir de siyasi otoriteler tarafından dilde ve eylemde sürekli olarak hedef gösterilen LGBTİ+’lar, bildiğimiz gibi hayatın her noktasında, herkesin eşit bir şekilde yararlandırılması gereken haklarından sistematik olarak mahrum bırakılmaktadır” diyerek açıklamasına devam eden Bilicitürk, “Devlet eliyle üretilen ve devletin en küçük birimlerine kadar yayılan bu fobik tutum ve şiddet, LGBTİ+’ların yaşam haklarını ellerinden almakta veya almasa dahi yaşamlarını çekilmez kılmaktadır” dedi.

“LGBTİ+LAR KOLLUK GÜÇLERİNİN DİREKT SALDIRISINA UĞRUYOR”

Son dönemde iyice artan baskılar ile birlikte, LGBTİ’lerin, var oluşlarını simgelemek için kullandıkları bayrakların da kriminalize edilmeye başlandığını söyleyen Bilicitürk, “Aile, iş, okul, sokak vb. tüm ortamlarda hali hazırda şiddete maruz bırakılan LGBTİ+’lar, kolluğun korunmasından yararlandırılmadığı gibi kolluktan da çok kez direkt olarak saldırı ve şiddet görmektedirler” diye konuştu.

LGBTİ'lerin insan haklarını savunmaya devam edeceklerini belirten Bilicitürk, “Kimseyi arkada bırakmayan bir insan hakları savunusu yürüteceğimizi tekrar ve tekrar dile getiriyor, yüksek sesle haykırıyoruz nefrete inat yaşasın hayat” dedi. (İzmir/EVRENSEL)

Reklam