23 Mayıs 2024 15:39
/
Güncelleme: 14:44

EMEP’ten Kayseri’deki ulaşım zammına tepki: Seçim sonrası ilk işleri zam yapmak oldu

Kayseri’de yerel seçim sonrası ulaşıma zam yapılmasına Emek Partisi (EMEP) Kayseri İl Başkanı Ahmet Akarsu tepki gösterdi: “Emekçi aileleri ve çocuklarını düşünmeden hareket ediyorsunuz.”

EMEP’ten Kayseri’deki ulaşım zammına tepki: Seçim sonrası ilk işleri zam yapmak oldu

Evrensel

Emek Partisi (EMEP) Kayseri İl Başkanı Ahmet Akarsu, Kayseri’de ulaşıma gelen zamma tepki gösterdi. Akarsu, “Türkiye’nin en ucuz ulaşımı Kayseri’de” diyen AKP’li Memduh Büyükkılıç’a “Emekçi aileleri ve çocuklarını düşünmeden hareket ediyorsunuz. Seçim öncesi yapmadığınız zammı seçim sonrası yapmanızda manidardır” dedi.

Ulaşım hakkının en temel ihtiyaçlar arasında olduğunu söyleyen Akarsu, “Ulaşım ücretinin bu denli artışı kabul edilemez. Belediye olanaklarını halka ücretsiz ya da en az ücretle sunmalıdır. Başta öğrenciler olmak üzere işçi ve emekçiler için ücretsiz olması gereken ulaşım zamlanmıştır. Yeter artık diyor, ulaşıma yapılan zammın geri alınmasını için mücadelemizin süreceğini belirtiyor ve tüm Kayserili emekçileri mücadeleye çağırıyoruz” diye konuştu.

TAM BİLETLER 16.50’YE ÇIKMIŞTI

Kayseri’de yeni tarifeye göre, tam bilet 16,50 TL, indirimli bilet 9,00 TL ve aylık 150 biniş hakkı bulunan indirimli abonman bilet 250 TL olarak belirlendi. 

Evrensel'i Takip Et