25 Mayıs 2024 16:02

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş 'yeni anayasa yapma zemini yok' diyenleri hedef aldı

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş "İlk ziyaretlerimizde hiçbir parti bu konuya ilişkin kapıyı kapatmamıştır" dedi ardından, yeni anayasa yapma zemini olmadığını söyleyenleri hedef aldı.

Fotoğraf: TBMM

Paylaş

Yeni anayasa görüşmeleriyle ilgili konuşan TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, “Partilerimizin bir araya gelme imkânları var. Çünkü ilk ziyaretlerimizde hiçbir parti bu konuya ilişkin kapıyı kapatmamıştır" dedi.

Kurtulmuş “Sivil, özgürlükçü, kapsayıcı ve daha demokratik bir anayasayı yapmak en başta gelen sorumluluk ve zorunluluğumuzdur” derken, “Şu ana kadar şeffaf ve açık bir süreci yönettik. Süreçten gayret memnunum. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde grubu olan siyasi partiler bunu belirleyecektir. Partilerimizin bir araya gelme imkanları var. Çünkü ilk ziyaretlerimizde hiçbir parti bu konuya ilişkin kapıyı kapatmamıştır” şeklinde konuştu.

“Toplumsal kutuplaşma” ifadelerini kullanan Kurtulmuş “Anayasa tartışmalarının toplumsal kamplaşmaya, kutuplaşmaya sebep olmasına müsaade etmemek gerekir. Bu nedenle en yüksek konsensüsü, ittifakı gerçekleştirmek, bu hedefe yönelik çabalamak gerekir” dedi.

Kurtulmuş tarih verdi, “Ekim ayından sonra üniversitelerin, sivil toplum kuruluşlarının, hukuk camiasının, STK’nın ve bu konuda benim fikrim var diyen bütün platformların görüşlerini de dinleyeceğim” şeklinde konuştu.

Yeni anayasa yapma zemini olmadığını savunanları hedef alan Kurtulmuş “Ben buna karşıyım, engelleyeceğim diyene de yapacak bir şey yok, onlar da kendi köşelerinden bağırmaya devam etsinler. Aslolan milletin iradesidir, herkes milletin iradesine saygı duyacak” şeklinde ifadeler kullandı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Hasta mahpuslar için duyarlılık çağrısı

SONRAKİ HABER

Tasarrufun iki yüzü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa