25 Mayıs 2024 19:20

Gazze'de 20 binden fazla hasta Refah Sınır Kapısı'nın açılmasını bekliyor

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, 20 binden fazla hasta ve yaralının yurt dışında tedavi için İsrail’in işgal ettiği Refah Sınır Kapısı'nın açılmasını beklediğini açıkladı.

Fotoğraf: Ashraf Amra/AA

Paylaş

İsrail ordusunun Gazze’ye yönelik saldırıları devam ediyor. Rafah’a düzenlenen kara saldırısından sonra İsrail’in Refah Sınır Kapısı’nı kapatmasıyla binlerce hasta ve yararlı Filistinli tedaviye ulaşamıyor.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, İsrail'in işgal ettiği Refah Sınır Kapısı'ndaki duruma ilişkin yazılı açıklama yaptı.

İsrail'in Refah'ı işgalinden bu yana hiçbir hasta ve yaralının yurt dışına çıkamadığını dile getiren Kudra, hiç kimsenin de geri dönemediğini ifade etti.

Gazze'de 20 binden fazla kanser, kalp hastası ile yaralının sınır kapısının açılmasını beklediğini kaydeden Kudra, İsrail'in sivillere yönelik savaş suçları işlediğine, uluslararası hukukta yer alan hasta ve yaralı haklarını açıkça ihlal ettiğine dikkati çekti.

Kudra, uluslararası toplumdan, Gazze'deki sağlık kurumlarının çoğunun İsrail tarafından kasıtlı olarak hizmet dışı bırakılmasından ötürü hasta ve yaralıları ölümden kurtarmak için harekete geçmesini talep etti.

493’TEN FAZLA SAĞLIK PERSONELİ ÖLDÜRÜLDÜ

Sözcü, "İsrail'in 7 Ekim'den bu yana düzenlediği saldırılarda 493'ten fazla sağlık personelinin öldürüldüğünü, 310'dan fazlasının alıkonulduğunu" kaydetti.

İsrail ordusu, 7 Mayıs'ta Refah'ın doğusuna kara saldırısı başlatmış Mısır'a açılan sınır kapısı Refah'ın Filistin tarafında kontrolü ele geçirmişti.

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 15 bin 103’ü çocuk, 9 bin 849'u kadın olmak üzere 35 bin 903 Filistinli öldürüldü, 80 bin 420 kişi yaralandı. (AA)

ÖNCEKİ HABER

Tavuk kümeslerini güçlendirme adı altında kaçak villa

SONRAKİ HABER

Fenerbahçe Kalamış Dayanışması: Yat limanı ranta açılamaz!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa