25 Mayıs 2024 19:35

Fenerbahçe Kalamış Dayanışması: Yat limanı ranta açılamaz!

Kalamış sahillerinin özelleştirilmesi ve imara açılacak olmasına tepki gösteren Fenerbahçe Kalamış Dayanışması, “Fenerbahçe Kalamış sahili özel firmalara değil halka aittir” dedi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Fenerbahçe Kalamış Dayanışması, Fenerbahçe ve Kalamış sahillerinin özelleştirilmesi ve imara açılacak olmasına tepki gösterdi. Kadıköy Süreyya Operası önünde yapılan basın açıklamasında, “Fenerbahçe Kalamış sahili özel firmalara değil halka aittir. Kıyılar Halkındır. Özelleştirmeye hayır” denildi.

Sürecin Mart 2011’den bu yana sürdüğü belirtilen açıklamada, ÇED itirazları, ihale iptallerinin ardından Ekim 2021’de KOÇ Grubunun kazandığı ihale Ocak 2022’de tekrar iptal edildi. Son olarak 29 Mayıs 2024’te tekrar ihale kararı alındı. Bakanlıklara “Kimden neyi saklıyorsunuz” sorusunun yöneltildiği açıklamada, “Bizler biliyoruz ki; bu ihalenin gerçekleşmesi ile birlikte Fenerbahçe Kalamış Yat Limanı büyütülecek, yapılaşmaya izin verilen yeni imar planı ile 478 bin metrekare alan özelleştirme kapsamına alınmış olacak. Bu alanın bir kısmı denizde yer alırken önemli bir kısmı da karada olacak ve Kalamış Atatürk Parkı’da bundan nasibini alacaktır. Sadece bölge halkının, Kadıköylülerin değil, İstanbulluların nefes alabildiği, kıyıya erişebildiği bir alan halkın elinden alınacak” ifadeleri kullanıldı.

“KIYILAR HALKINDIR ÖZELLEŞTİRİLEMEZ!”

Kadıköy Belediyesine seslenilen açıklamada şu ifadeler yer aldı; “Bir önceki Belediye Başkanı Kadıköylülerin taleplerine kulaklarını kapadığı yetmezmiş gibi hem Kalamış’ta hem de Söğütlüçeşme’de, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın TCDD ile birlikte gerçekleştirdiği rezalette tercihini bizlerle birlikte olmak yerine karşımıza geçerek kullanmıştır. Ve sonuç olarak Söğütlüçeşme’de 500’e yakın ağaç kesilerek kadük bir yapılaşma gerçekleştirilmiştir. Yeri geldiği için tekrar ediyoruz; Söğütlüçeşme istasyon, Haydarpaşa gardır!”

Rant ve talana tepki gösterilen açıklamada, “İstanbulluların ihtiyacı betonlaşma ve yeni bir yat limanı değil, yeşil alanlar ve afet toplanma alanlarıdır. Fenerbahçe Kalamış sahili ve tüm kıyılar halkındır, özelleştirilemez. Her vatandaşın anayasal hakkı olan kıyıya erişim hakkı engellenemez” denildi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Gazze'de 20 binden fazla hasta Refah Sınır Kapısı'nın açılmasını bekliyor

SONRAKİ HABER

Adana’da hayvan hakları savunucuları: Öldürmeyi hedefleyerek suç işliyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa