27 Mayıs 2024 03:46

Hacettepe Üniversitesi öğrencileri: Birleşmeli ve mücadele etmeliyiz

Hacettepe Üniversitesi Rektörlüğü, üniversitenin amfi tiyatro salonunu Durul Organizasyon şirketine kiraladı. Kiralama sonucu 25 Mayıs’ta düzenlenmesi planlanan konserler iptal edildi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Hacettepe Üniversitesi Rektörlüğü, üniversitenin amfi tiyatro salonunu Durul Organizasyon şirketine kiraladı. Rektörlüğün amfi tiyatro salonunu kiralaması sonucu 25 Mayıs’ta düzenlenmesi planlanan konserler iptal edildi. Durul Organizasyon şirketi konserin iptal edildiğini sosyal medya hesabından duyururken Rektörlük ise hiçbir açıklama yapmadı. Konserler için öğrencilere bilet satılması ve bilet parasının öğrenciler için kullanılacağı söylenmesinin ardından konserlerin iptal edilmesine öğrenciler tepkili. Üstelik Rektörlüğün bu vaadinden sonra üniversite yemekhanesine zam yapıldı.

Zamların ardından öğrencilerin üniversitede iki defa eylem yapmasının ardından Rektörlük yıllar sonra öğrencilerin seçtiği temsilciler ile görüşmeyi kabul etmişti. Ancak Rektörlük görüşme sonucu yemekhane zammından da amfi tiyatro salonunun kiralanmasından da vazgeçmedi. Yaşanan olayın ardından gazetemize konuşan Hacettepe Üniversitesi öğrencileri, “Kampüste yaşadığımız tüm sorunlar için bir araya gelmeliyiz” çağrısı yaptı.

"HACETTEPE EN ÇOK BÜTÇE AYRILAN OKULLARDAN BİRİ"

Rektörlüğün yıllar sonra görüşmeyi kabul etmesinin şeffaflık açısından önemli bir adım olduğunu dile getiren Fizyoterapi 2. sınıf öğrencisi “Biz öğrencilerin doğrudan görüşlerini ifade edebilmesi en azından mevcut sorunlara daha etkili ve hızlı çözümler getirir” dedi.

Bütçenin öğrencilerin ihtiyaçları doğrultusunda kullanılmasının gerekliliğini vurgulayan öğrenci “Hacettepe Üniversitesi en çok bütçe ayrılan okullar arasında ama ne yazık ki bütçenin öğrencilere harcandığına inanmak çok zor. Fakültelerimiz, sınıflarımız, yurtlarımız, yemekhanemiz ve okulun geri kalan her yeri hijyenden ve bakımdan yoksun. Aslında hepimizi bölümümüz, fakültemiz, ekonomik durumumuz, hayat görüşümüz ne olursa olsun doğrudan etkileyen unsurlar. Önemli olanın bu şartlara mecbur olmadığını bilip herhangi bir şekilde korkmadan ve birlik olarak harekete geçmek olduğunu düşünüyorum” dedi.

"TÜM TALEPLERİMİZ İÇİN BİRLİKTE MÜCADELE ETMELİYİZ"

Eylemlerin olumlu sonuç vermesini bir kazanım olarak değerlendiren İşletme 2. sınıf öğrencisi de fakültelerde yaşadıkları sıkıntıların devam ettiğini ve bu sorunlar için de öğrencilerin yan yana gelmesinin etkili olacağını söyledi. Öğrenci, “Amfiyi kazanmamız elbette umut verici. Ancak öğrenciler olarak bütçenin öğrenci talepleri doğrultusunda kullanılmamasına dair sorunlarımız artarak devam ediyor. Bir İİBF öğrencisi olarak kantinimizin kapatılması gibi bir sorunla karşı karşıyayız. Sebebi ise ihalede anlaşmaya gidilememesiymiş. Kantinlerimiz neden ihale ile özelleştiriliyor başta bunu sormak gerek. Kantinin kapatılması hem beslenme ihtiyacımızı hem de fakültedeki arkadaşlarımızla sosyalleşmemizi engelliyor. Yıllar sonra birlikte mücadele ederek kazanım elde etmek öğrencilerin birlikteliğe ve mücadeleye olan güvenini artırdı. Bu birlikteliğimizi diğer taleplerimiz için de sürdürmeliyiz” dedi.

ÖTK, yemekhane zammı gibi sorunlar için fakülte fakülte yan yana gelinmesi gerektiğini vurgulayan Hukuk Fakültesi son sınıf öğrencisi ise, “Hacettepe öğrencileri fakülte fakülte dayanışarak bir araya gelmeli ve öğrenci topluluklarından ziyade fakülteler olarak tepki göstermelidir. Fakülteler içerisinde tartışma forumları oluşturulmalı ve okulumuzdaki problemler masaya yatırılmalıdır. Amfi tiyatronun kiralandığından haberi olmayan, ÖTK'nin işlevsizliğini hissetmeyen birçok arkadaşımız var. Bu arkadaşlarımıza ulaşarak onları dayanışmaya davet edebilir ve onlarla beraber yürüyebiliriz” dedi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Asgari ücret nedir?

SONRAKİ HABER

Kan: İlaç tekelleri için kırmızı altın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa