28 Mayıs 2024 13:41

Rozerin Yıldız'ın ölüm raporu dosyaya eklenmedi

Boşanma aşamasındaki Rozerin Yıldız'ı katleden bekçi Özcan Yıldız'ın yargılandığı davanın duruşması, "Yıldız'ın ölüm raporu"nun mahkemeye ulaşmaması nedeniyle ertelendi.

Fotoğraf: Nisa Sude Demirel/Evrensel

Paylaş

Diyarbakır'ın Hani ilçesinde 8 Haziran 2022 tarihinde boşanma aşamasında olduğu Rozerin Yıldız'ı ağır yaralayan ve 23 ay sonra ölümüne neden olan bekçi Özcan Yıldız'ın duruşması, Diyarbakır 1’inci Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. "Eşi kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan yargılanan sanık Yıldız duruşmaya katılmazken, Rozerin Yıldız'ın ailesinin avukatı Dicle Sümer, davaya müdahil olan Aile ve Sosyal Hizmetler Diyarbakır İl Müdürlüğünün avukatı ile sanığın avukatı duruşmada hazır bulundu.

Kimlik tespitinin ardından söz alan iddia makamı, tedavi gördüğü hastanede 18 Nisan'da yaşamını yitiren Rozerin Yıldız'ın ölümüne ilişkin raporun dosyaya eklenmediğini belirterek, raporun eklenmesi ve diğer eksik hususların giderilmesini istedi. İddia makamı, ayrıca sanığın tutukluluk halinin devamı yönünde karar verilmesini istedi.

Yıldız ailesinin avukatları da iddia makamının talebine katıldıklarını, bu aşamada ekleyecek bir beyanlarının olmadığını belirtti.

DURUŞMA ERTELENDİ

Mahkeme heyeti ise, Yıldız'ın yaşamını yitirdiği Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesine müzekkere yazılarak, "ölümüne ilişkin raporun mahkemeye gönderilmesinin" istenmesine ve sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı 30 Eylül'e erteledi.

NE OLMUŞTU?

Boşanma aşamasında olduğu bekçi Yıldız tarafından sistematik şiddete maruz bırakılan Rozerin Yıldız, bu süre boyunca iki kez sığınma evinde kaldı. Bu esnada aldığı tehditlerden dolayı çocuklarının olduğu eve dönmek zorunda bırakılan Rozerin Yıldız, tekrar sistematik şiddete maruz kaldı. 8 Haziran 2022 tarihinde ise Özcan Yıldız tarafından ateşli silahla katledilmek istendi. Rozerin Yıldız, Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi altına alınırken, fail olaydan bir gün sonra tutuklanarak cezaevine konuldu.

Rozerin Yıldız ise, hastanedeki yaşam mücadelesini 18 Nisan’da kaybetti. (MA)

ÖNCEKİ HABER

"Yurt dışında bu etler kontrol ediliyorsa ülkeye girişi nasıl yapıldı?"

SONRAKİ HABER

Kadıköy'deki deprem protestosuna dava: 106 kişi hakim karşısına çıktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa