28 Mayıs 2024 16:23

Rusya: Ukrayna barış konferansının geleceği yok

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, İsviçre'de yapılacak "Ukrayna Barış Konferansı" ile ilgili "Rusya'sız Ukrayna ile ilgili konuları tartışma fikri saçma" açıklaması yaptı.

Dmitriy Peskov | Fotoğraf: Kremlin

Paylaş

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, İsviçre’de 15-16 Haziran’da düzenlenecek “Ukrayna Barış Konferansı” ile ilgili açıklama yaptı.

Peskov, Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te gazetecilere açıklamalarda bulundu.

İsviçre’de 15-16 Haziran’da düzenlenecek “Ukrayna Barış Konferansı” hakkında "Bu konferansın Ukrayna meselesine çözüm yollarını bulma açısından geleceği yok. Bu zirvede Rusya'sız Ukrayna ile ilgili konuları tartışma fikri saçma." diyen Kremlin Sözcüsü, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'in, "Ukrayna'nın tedarik edilen silahlarla Rus topraklarını vurma hakkına sahip olması gerektiği" yönündeki ifadelerini de yanıt verdi. Peskov, açıklamanın "sorumsuzca ve kışkırtıcı olduğunu" söyleyerek "Batılıların askeri söylemi hakim olmaya başlıyor. Önlem almalıyız, özel askeri operasyona devam etmeliyiz." ifadelerini kullandı. 

Peskov, Rusya'nın katılımıyla Ukrayna savaşına ilişkin konferansın Suudi Arabistan'da düzenleneceği yönündeki iddiayla ilgili bunun planlanmadığı söyledi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

2024-2025 eğitim-öğretim yılı 9 Eylül Pazartesi günü başlayacak

SONRAKİ HABER

Validebağ'ı kurtaracak iptal kararını Danıştay da onadı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa