28 Mayıs 2024 19:44

Şenyaşar’ın eylemi ziyaretlerle sürüyor

Urfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018’de AKP eski milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınları tarafından eşi ve iki oğlu katledilen Emine Şenyaşar’ın Urfa’dan Ankara’ya taşıdığı Adalet Nöbeti sürüyor.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Şanlıurfa Milletvekili olan oğlu Ferit Şenyaşar ile 115’inci gününde Adalet Bakanlığı önüne gelen Emine Şenyaşar’ı Alınteri, Saadet Partisi ile Emek Partisi (EMEP) Çankaya ilçe örgütü üye ve yöneticileri ziyaret etti.

Şenyaşar ailesi, “Adaletin olmadığı yerde herkes suçludur. Kanunlar adalet için vardır, üstünleri korumak için değil. Üstünlerin hukukuna karşı adalet nöbetimiz 115’inci gününde” ve “Bir anne 6 yıldır nerede adalet, nerede devlet diye haykırıyor. Ülkeyi yönetenler annelerin çığlığına yenilecek. Herkes için adalet” yazılı pankartlarını bir kez daha bakanlığın kapalı kapısı önünde açtı.

"EMİNE ANNENİN YANINDAYIZ"

Burada konuşan Alınteri Ankara Temsilcisi Zarife Çamalan, “Emine annenin haklı bir talebi var; katliamı yapanların adalet tarafından yargılanıp mahkum edilmesini istiyor. Bu talep, yüreği yanan bütün annelerin talebi. Biz de Emine annenin talebi karşılanana kadar onun adalet mücadelesine destek olacağız” dedi.

ÇAKIR'IN EYLEMİ 36’NCI GÜNÜNDE

Emine Şenyaşar’dan etkilenerek 15 Temmuz 2016’da yaşanan darbe girişimi sonrasında tutuklanan oğlu için Adalet Bakanlığı önüne gelen Sevinç Çakır da oturma eylemini 36’ncı gününde sürdü. Çakır, bakanlık önünde “15 Temmuz'u kim yaptıysa müebbetti o yatsın, oğluma özgürlük istiyorum” pankartını açtı. (Ankara/MA)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Çayırhan’da çakal sofrası

Çayırhan’da çakal sofrası

AKP iktidarının özelleştirmek istediği Çayırhan Termik Santrali ve maden işletmesinin ‘adrese teslim’ ihalesi bugün gerçekleştirilecek. İşçiler ve kamuoyu özelleştirmeye karşı çıkarken, adrese teslim ihaleye sicili kabarık patronların katılması bekleniyor. Çayırhan’ı yutacak sofrada IC İçtaş, Cengiz, Kolin, Limak, Alagöz, Ciner, Yıldızlar SSS var. Ödenmeyen işçi ücretleri madenin satış fiyatından fazla!

317.36 milyon TL: Yunus Emre Termik Enerji Santralinin son 3 ayda ürettiği elektriğin değeri

204.9 milyon TL: Aynı dönemde 1000 işçinin ortalama ücretlerden patrona 'maliyeti'

0 TL: Şirket 2021, 2022 ve 2023 yıllarında hiç vergi ödemedi

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
2 Mart 2025 - Sefer Selvi

Evrensel'i Takip Et