29 Mayıs 2024 12:20
Son Güncellenme Tarihi: 29 Mayıs 2024 13:08

Erdoğan: Hayvanlar sahiplenilsin, bunu başarabilirsek bir sonraki adıma ihtiyaç kalmaz

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu.

Fotoğraf: Harun Özalp/AA

Paylaş

Partisinin grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İsrail Başbakanı Netanyahu için "Manyak, psikopat, vampir" ifadelerini kullandı, ABD'yi "Ey Amerikan devleti, bu soykırımdan sen de en az İsrail kadar sorumlusun" ifadeleriyle suçladı. 

Erdoğan, sokak hayvanlarının öldürülmesini de içeren tasarısı ile ilgili de "Yakala-kısırlaştır-sal’ metodu çözüm olmadı. Mevzuatta yapacağımız değişiklikle sahipsiz köpeklerin sahiplendirilmesini amaçlıyoruz. İstiyoruz ki barınaklara alınan tüm hayvanlar sahiplenilsin. Bunu başarabilirsek bir sonraki adıma ihtiyaç kalmayacağını düşünüyoruz" açıklaması yaptı.

Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları şöyle:

"(İstanbul'un fethi) İstanbul Türk'tür, İstanbul Müslümandır. İstanbul her şeyden önce bize ecdadın emanetidir. Ayasofya'yı zincirlerinden kurtarıp işte bu şuurla tekrar ibadete açtık"

"Dün 28 Mayıs 2023 seçimlerinin 1. yıl dönümüydü. İkinci turda yüzde 52.2 oyuyla milletimizin tercihine mazhar olarak görevi yeniden üstlendik. 28 Mayıs 2023 seçimleri sonrasında ifşa olan gizli saklı anlaşmalar ülkemizin nasıll eşikten döndüğünü ortaya koyuyor. Koltuk uğruna savundukları tüm değerleri nasıl kolayca sattıklarını ibretle takip ediyoruz. Ortaya dökülenler buzdağının sadece görünen kısmıdır. Asıl kirli ve pazarlıklar suyun altında saklıdır. Karanlık noktaları aydınlatacaklar öncelikle dönemin aktörleridir."

KILIÇDAROĞLU'NUN HANÇER AÇIKLAMASI 

"(Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları) Üzerindeki şüphe bulutlarını temizlemesi önemlidir. Milletin soru işaretlerini gidersin. İşaret diliyle konuşmayı bıraksın her şeyi açık açık anlatsın. Kimin kimin hançerlediği meselesiyle hiç ilgilenmedik. Ucundan kan damlayan hançerin milletimizin sırtına saplanmasına izin vermedik." 

"Pazartesi günkü kabine sonrasında hükümetimizin 1 yıllık karnesini kamuoyuyla paylaşacağız, hangi eserleri kazandırdığımızın hesabını milletimize vereceğiz"

"EY AMERİKA..."

"Dünya, Netanyahu denilen vampirin barbarlığını canlı yayında izliyor. Ey Amerikan devleti, bu kan senin eline de bulaşmıştır. Ey Avrupa’nın devlet ve hükümet başkanları, İsrail’in bu vampirliğine ortak oldunuz çünkü sustunuz. Bırakın soykırımı durdurmayı, BM kendi personelini, yardım çalışanlarını dahi koruyamadı. Gazze’de sadece insanlık değil BM de ruhuyla birlikte ölmüştür. 

"Buradan İslam dünyasına da bir çift sözüm var, ortak bir karar almak için daha neyi bekliyorsunuz? Allah bunun hesabını size, hepimize sorar. Bu coğrafyada yaşayan herkes şunu çok iyi bilmeli ve anlamalıdır; İsrail uluslararası hukukun kontrolüne girmeden kendini uluslararası hukukla bağlı görmeden hiç kimse hiç bir ülke devlet güvende değildir. Buna Türkiye'de dahil."

ANAYASA AÇIKLAMASI

"Türkiye'de darbeler dönemi sona ermiştir. Yabancı güçlerin ajanlığını üstlenip Türkiye'ye müdahale etmeye çalışanlar 15 Temmuz, 28 Şubat sonrası gibi hesap verecek, hapiste yaşlanacaklardır. İnşallah Türkiye’yi darbe mahsulü anayasadan kurtarıp hem darbelerle hesaplaşmamızı hitama erdirecek hem de demokrasi kahramanlarının ruhlarını şad edeceğiz."

"SAHİPSİZ HAYVANLAR BAKIMEVLERİNDE TUTULACAK"

"Türkiye'de 4 milyon civarında sahipsiz köpek olduğu tahmin ediliyor. Resmi rakam 2 milyon. Gelişmiş hiçbir ülkede olmayan başıboş köpek sorunumuz var. Bazı ülkeler Türkiye’ye gelecek vatandaşlarını kuduz ve sahipsiz köpekler için uyarmaya başladı"

"Kimse bize merhamet üzerinden ders vermeye kalkmasın. Sahipsiz köpek sayısını ‘yakala-kısırlaştır-sal’ metoduyla çözmek istedik ama bu bir çözüm olmadı."

"Mevzuatta yapacağımız değişiklikle sahipsiz köpeklerin sahiplendirilmesini amaçlıyoruz. Köpek bakımevi olmayan yerlerde hemen bakımevleri kurulacaktır. Sahipsiz hayvanlar bu bakımevlerinde tutulacak. Ayrıca sahiplenilmeleri için kampanyalar yapılacak. Sahiplenilen hayvanlar kısırlaştırılacak aşılanacak ve çip takılarak sahibine teslim edilecek bundan sonra çok sıkı takip edilecek. Biz istiyoruz ki barınaklara alınan hayvanlar sahiplenilsin. Özellikle hayvanseverlerimizin bu süreçte barınaklardaki hayvanları sahiplenmek suretiyle daha fazla sorumluluk alacaklarına inanıyoruz. Belediyelerin yasanın kendilerine yükledikleri görevi yerine getirerek sürece olumlu katkı sağlamasını bekliyoruz. Bunu sağlarsak bir sonraki adıma da ihtiyaç kalmayacağını düşünüyoruz." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İYİ Partili Gülüç Belde Belediye Başkanına cinsel saldırı suçundan hapis cezası

SONRAKİ HABER

Burdur'da diyaliz sonrası rahatsızlanan 33 kişiden 2'si hayatını kaybetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa