29 Mayıs 2024 14:08
Son Güncellenme Tarihi: 29 Mayıs 2024 19:01

MEB önüne oturma eylemi yapan özel sektör öğretmenleri gözaltına alındı

Taban maaş talebiyle MEB önüne oturma eylemi yapan Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası üyesi öğretmenler gözaltına alındı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Özel Sektör Öğretmenleri Sendikasının Ankara'da taban maaş talebiyle 4 gündür sürdürdükleri eyleme müdahale eden polis, 12 kişiyi gözaltına aldı.

Taban maaşı ve süresiz sözleşme talebiyle uzun süredir mücadele eden özel sektörde çalışan öğretmenler, Ankara'da geçtiğimiz hafta sonu engellemelere rağmen gerçekleştirdikleri yürüyüşün ardından Meclis Parkı'nda başlattıkları eğitim nöbetini, 4. gününde Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) önüne taşıdı.

MEB önünde oturma eylemi başlatan öğretmenler yaptıkları açıklamada, “ÖMK’de taban maaş hakkımızın yer almasını istiyoruz. Bizim hakkımızı eğer o kanuna koymazsanız biz bileceğiz ki siz asgari ücretle sömürü altında bırakıyorsunuz. Eğer Bakan Tekin bu ücreti almamızı istiyorsa kendisi de aynı maaşı almalıdır ve nasıl yaşandığını görmelidir. Biz insani yaşam koşulları istiyoruz” dedi.

EMEP'TEN ZİYARET: MÜCADELENİZİN YANINDAYIZ

Emek Partisi Gaziantep Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Sevda Karaca, nöbetteki öğretmenleri ziyaret etti. Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası Yönetim Kurulu Üyesi Umut Erkurt, taban maaş hakkının ÖMK’ye alınana kadar nöbetin süreceğini ifade ederken, Karaca, “Emek Partisi olarak özel sektör öğretmenlerinin yanında olduğumuzu söylerken herkese de bu mücadelenin destekleyici ve bir parçası olması çağrısı yapıyoruz.  Çünkü bu mücadele gelecek mücadelesi” dedi.

EMEP Milletvekili Karaca, “Özel sektör öğretmenleri, uzun zamandır insanca yaşanılacak koşullar için mücadele ediyor. Neredeyse eğitim iş kolunun mevsimlik işçisi muamelesi görüyorlar. Güvenceli çalışma koşulları yok, asgari ücret altında ücretlerle belirsiz süreli çalışıyorlar. Yaşam koşulları giderek ağırlaşıyor. Bunların karşısında da bir araya gelerek örgütlendiler. Ülkenin dinamik gücünü oluşturan önemli bir sendikal deneyime de imza attılar.  Uzun zamandır taban ücret, güvenceli çalışma  için mücadele eden özel sektör öğretmenlerinin yürüttüğü mücadelenin biz de yanındayız.  Özel sektör öğretmenlerine verilen bir söz vardı. Biz bu sözün  tanığıyız. Çünkü o söz verilirken de özel sektör öğretmenlerinin yanındaydık. Meclis’te de bu sözü hatırlattık” dedi.

Bakan tarafından verilen sözün tutulmasını beklediklerini söyleyen Karaca, “Bu taleplerin yanındayız.  Öğretmenlerin insanca yaşanacak ve çalışacak koşul talebi yalnız öğretmenlerin değil. Aynı zamanda velilere, bu ülkenin geleceğinden umut duymak isteyen herkese görev düşüyor. Emek Partisi olarak özel sektör öğretmenlerinin yanında olduğumuzu söylerken herkese de bu mücadelenin destekleyici ve bir parçası olması çağrısı yapıyoruz.  Çünkü bu mücadele gelecek mücadelesi. Eğitimcilerimizin, öğrencilerimizin, velilerimizin, hepimizin mücadelesi” diye konuştu.

12 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Oturma eylemi sürerken bakanlık önünde toplanan polislerin dağılın uyarısı sadece saniyeler sürdü. Ardından öğretmenlerin etrafını saran polisler, gazetecileri alandan zorla uzaklaştırdı. Kalkanlarla görüntü alınmasını engelleyen polisler 7 erkek ve 5 kadını gözaltına aldı. Gözaltına alınanlar arasında Emek Partisi Ankara İl Başkanı Rüstem Kahraman da bulunuyor.

(Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

​​​​​Avrupa ülkeleri: Hayvanları öldürmekle popülasyon kontrol altına alınmıyor

SONRAKİ HABER

Hasta tutuklular için Meclis'e “ömür boyu hapis cezası kaldırılsın” teklifi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa