29 Mayıs 2024 16:09

Antep’te 96 siyasetçiye verilen cezalar onandı: Siyasi hınç davaları devam ediyor

EMEP Milletvekili Sevda Karaca, Antep'te aralarında HDP ve DBP'li yöneticilerin de olduğu 96 kişi hakkında verilen hapis cezalarının İstinafta onanmasını Meclis gündemine taşıdı.

Fotoğraf: Emek Partisi

Paylaş

14 Kasım 2019 tarihinde, Antep’te HDP ve BDP’li il ve ilçe yöneticilerine yönelik operasyonun ardından yargılanan 96 kişiye verilen yüzlerce yıllık ceza istinaf mahkemesince onandı.

Karara tepki gösteren ve konuyu meclis gündemine taşıyan Emek Partisi Gaziantep Milletvekili Sevda Karaca, "Bu cezalarla halkların ortak gelecek umudunu baltalayamayacaksınız. Yan yana durmaya, birlikte mücadele etmeye devam edeceğiz." diye seslendi.

Karaca yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"14 Kasım 2019'da, Antep HDP ve DBP il ve ilçe yöneticilerine ve emek, demokrasi, barış ve özgürlük mücadelesinden yol arkadaşlarımıza yönelik operasyon yapılmış, 96 kişi mesnetsizce suçlanmış, ezilenlerin mücadelesiyle siyaseten baş edemeyenler, kolluk baskısıyla, hukuk sopasıyla, yüzlerce yıllık cezalarla Antep demokrasi güçlerini bastırmaya çalışmıştı. Bugün 96 arkadaşımıza verilen yüzlerce yıllık ceza istinaf mahkemesince onandı. Hukuka uygun, adil bir yargılamanın adının bile geçmediği siyasi hınç davalarında, iktidar partisinin gayri meşru amaçlarının bir aracı haline gelmiş olan yargılama pratiği izliyoruz. Hukuk garabetlerinizle barış, eşitlik ve özgürlük mücadelesini yok edemeyeceğiniz Kobanê Davasında da ortaya çıktı. Bu cezalarla halkların ortak gelecek umudunu baltalayamayacaksınız. Yan yana durmaya, birlikte mücadele etmeye devam edeceğiz."

NE OLMUŞTU?

Antep Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında 14 Kasım 2019 tarihinde birçok adrese eş zamanlı baskın düzenlenmiş ve aralarında Halkların Demokratik Partisi (HDP), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) yöneticilerinin de bulunduğu siyasetçiler ve yurttaşlar gözaltına alınmıştı.

İddianamede, Demokratik Toplum Kongresi (DTK), Halkların Demokratik Kongresi (HDK), HDP Gençlik Meclisi, HDP Kadın Meclisi, Özgür Kadın Hareketi (TJA) gibi siyasi parti, kurum ve dernekler yürüttükleri siyasi faaliyetler için suçlanmışlardı. (HABER MERKEZİ) 

ÖNCEKİ HABER

İBB ve AKP eliyle Acıbademlilerin bir avuç yeşil alanı yok edilecek

SONRAKİ HABER

İsrail’in Filistin katliamına dünyada sansür

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa