29 Mayıs 2024 17:48

1 Mayıs tutukluları için iki ayrı iddianame: 42 kişiye 567 yıl hapis cezası istendi

1 Mayıs'ta Taksim'e çıkmak isterken engellenen ve daha sonra yapılan operasyonlarda gözaltına alınıp tutuklanan 42 kişi için iki ayrı iddianameyle toplam 567 yıl hapis cezası istendi.

Fotoğraf: Eylem Nazlıer/Evrensel

Paylaş

Anayasa Mahkemesi kararına rağmen Taksim'e geçişlerin yasaklandığı İstanbul 1 Mayıs'ında, Saraçhane’den Taksim’e yürümek isteyenlere yönelik operasyonlarda, gözaltına alınıp tutuklananlar hakkında iki ayrı iddianame hazırlandı. İki ayrı iddianamede, 42 kişi hakkında toplamda 567 yıl hapis cezası istendi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçları Soruşturma Bürosu tarafından hazırlanan ilk iddianamede, 30 kişi hakkında 13 yıl 6'şar aya kadar olmak üzere toplamda 405 yıla kadar hapis cezası istendi. Hazırlanan ikinci iddianamede ise 12 tutuklu için toplamda 162 yıl hapis cezası istendi.

Savcılık, 1 Mayıs eylemcilerinin "toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanununa muhalefet, görevi yaptırmamak için direnme, kasten yaralama ve kamu malına zarar verme" suçlarını işlediği iddialarına ilişkin soruşturma kapsamında iddianame hazırladı.

Başsavcılık tarafından onaylanan iddianameler, İstanbul Asliye Ceza Mahkemesine gönderildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Tarım Orkam-Sen: TMO çalışanları köle değil kamu emekçisidir

SONRAKİ HABER

Çankırı'da Sumitomo fabrikası işçileri greve çıktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa