29 Mayıs 2024 18:07

Tunus açıklarında mülteci teknesinin alabora olması sonucu 4 kişi kayboldu

Tunus'tan Avrupa’ya geçmeye çalışan mültecileri taşıyan bir teknenin alabora olması sonucu 4 kişi kayboldu, 17 kişi ise kurtarıldı.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Tunus'un güney kıyıları açıklarında Akdeniz üzerinden düzensiz yollarla Avrupa'ya geçmeye çalışan mültecileri taşıyan bir teknenin alabora olması sonucu 4 kişi kayboldu, 17 kişi ise kurtarıldı.

Tunus Ulusal Muhafız Genel İdaresi sosyal medya hesabından konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Sfaks Deniz Kuvvetlerine bağlı ekiplerce yapılan mülteci girişimlerini engelleme operasyonlarında Mehdiyye kenti açıklarında tekneleri alabora olan mültecilerden 17’si kurtarıldı. Kaybolan 4 kişi için arama kurtarma çalışmaları devam ediyor" ifadelerine yer verdi.

Her yıl binlerce Afrikalı mülteci daha iyi bir yaşam umuduyla Akdeniz üzerinden Avrupa'ya ulaşmak için Libya ve Cezayir'e sınırı olan Tunus'a geliyor.

Orta Akdeniz'deki düzensiz göç rotası üzerinde yer alan İtalya'nın Kuzey Afrika'ya en yakın kara parçası Lampedusa Adası, Tunus kıyılarına yaklaşık 130 kilometre uzaklıkta bulunuyor.

Tunus'un Sfaks kenti, mültecilerin düzensiz yollarla Lampedusa'ya ulaşma çabaları için sıklıkla geldiği noktalar arasında.

Tunus İçişleri Bakanlığı verilerine göre, 2024 yılı başından mayıs ayı sonuna kadar 3 bin 369 göç girişiminde, 4 bin 336 mülteci yakalandı, 341 mültecinin ise cansız bedenine ulaşıldı.

Avrupa Komisyonu, Eylül 2023'te Tunus ile Avrupa Birliği (AB) arasında imzalanan ve bir kısmı mülteci akışının azaltılmasını amaçlayan mutabakat zaptı kapsamında Tunus'a 127 milyon avroluk yardım tahsis edildiğini açıklamıştı. (Tunus/AA)

ÖNCEKİ HABER

Çankırı'da Sumitomo fabrikası işçileri greve çıktı

SONRAKİ HABER

Kadir İnanır yeniden hastaneye kaldırıldı: "Risk barındıran bir sorun bulunmamaktadır"

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa