30 Mayıs 2024 15:35

Makam odasında silahlarını sergileyen hakim Tabur hakkında soruşturma

İzmir adliyesindeki makam odasında silahlarını sergileyen İzmir Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanı Oktay Tabur hakkında soruşturma başlatıldı.

Fotoğraf: ANKA

Paylaş

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Hakimler ve Savcılar Kurulu'nca (HSK), İzmir Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanı Oktay Tabur hakkında soruşturma başlatılacağını duyurdu.

Tabur hakkında, İzmir Adliyesi’nde bulunan dinlenme odasında sergilediği silahları ve iddialarla ilgili inceleme ve soruşturma başlatıldığı açıklandı. Tabur'un komisyon başkanlığı yetkisi de sonlandırıldı.

BirGün yazarı Timur Soykan'ın konuştuğu Tabur, “Dinlenme odam, hepsi ruhsatlı silahlar, benim silahlarım. Uzun namlulu olanlar ruhsatlı av tüfekleri” ifadelerini kullanmıştı.

Hakim Okyat Tabur hakkında başlatılan soruşturmayla ilgili Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı;

"Hakim ve Cumhuriyet Savcılarımız Yargı Etiği ilkeleri çerçevesinde, tüm faaliyetlerinde uygunsuz davranışlardan kaçınmak zorundadırlar. Bu kapsamda, İzmir Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı hakkında kamuoyuna yansıyan görüntüler ve iddialarla ilgili olarak Hakimler ve Savcılar Kurulunca inceleme ve soruşturma başlatılmıştır.Ayrıca ilgilinin, İzmir Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanlığı yetkisi sonlandırılmıştır."

ÖZEL'DEN 'HSK GEREĞİNİ YAPMALI' ÇAĞRISI

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Sosyal Demokrasi Derneği tarafından düzenlenen "21'inci Yüzyılda Yeni Sosyal Demokrat Belediyecilik" panelinde katıldı. Özel, panelin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

İzmir Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanı Oktay Tabur'un silah cephaneliğine tepki gösteren Özel, "Fotoğraf Türkiye'nin yargı sisteminin duvara yansımış halidir" dedi. HSK’ye harekete geçme çağrısı yaptı.

Karar alma süreçlerinde yargıya müdahale edildiğini söyleyen Özel, şu değerlendirmelerde bulundu; “Bunlar birilerinden aldıkları talimatı yerine getirerek, birileri adına orantısız, kanunsuz ve anayasa dışı güç kullanarak, altlarında pahalı arabaları, arkalarında uzun namlulu silahlarıyla hepimize meydan okuyorlar. Bu görüntü demokrasi meselesi değildir; bu bir başkaldırı meselesidir. Orada başkaldıranlardan, onun başını kaldıranlardan cesaret alan kifayetsiz muhteristir. Bir gün daha o koltukta oturursa, bir gün daha HSK tarafından ihraç talebiyle disiplin soruşturması başlatılmazsa Adalet Bakanı Yılmaz Tunç nasıl kendi koltuğunda oturacaktır. HSK'nın harekete geçmesi, gereğini yapması gerekiyor." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

29 işçinin öldüğü yangının iddianamesi hazırlandı

SONRAKİ HABER

FHKC Uluslararası İlişkiler Sorumlusu El-Taher: İmha savaşına boyun eğmeyeceğiz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa