30 Mayıs 2024 18:48

‘My Othello’ Shakespeare selamıyla sahnede

William Shakespeare’in Othello eserine selam gönderen “My Othello” oyunu galasını yapıyor. 17 Nisan’da dünya prömiyerini yapan My Othello (Ruhun Karanlık Gecesi) 3 Haziran akşamı Kadıköy Eğitim Sahnesindeki galada seyirci ile buluşacak.

“Teni kara diye ötekileştirilen, sadece köleliğe layık görülen bir adamdan ölüme diz çöktüren bir komutan yaratılabilir mi? Othello'nun kefaretini sevdiğiyle ödediği o kara gece; Ruhun Karanlık Gecesi...”

Momentum Tiyatro tarafından sahnelenen My Othello'nun proje tasarımını ve yönetmenliğini Nesimi Kaygusuz üstleniyor. Shakespeare'e selam gönderen oyunda Yaşar Bayram Gül rol alıyor. Canan Şakar, Ömür Güner ve Taha İkbal'in kaleme aldığı eserin müzikleri Ufkum Kalaoğlu'na ait. (KÜLTÜR SERVİSİ)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Yoksulluk sınırı kırmızı çizgi

Yoksulluk sınırı kırmızı çizgi

600 bin işçiyi kapsayan kamu toplu sözleşmesi görüşmeleri dün başladı. Ek iş yapmadan geçinemez hale gelen işçilerin temel talebi yoksulluk sınırının üzerinde ücret. Kamuda 4 ayrı kuşaktan savunma sanayi işçilerinin aktardığı deneyimler de taleplerin ancak birlik olup, mücadeleyi göze alınca kazanılabildiğini gösteriyor.

Ücretler yoksulluk sınırının üzerine çıkarılsın

Vergi kesintileri yüzde 15’le sınırlı tutulsun

İkramiye ve ek ödemeler vergi kesintisi dışında bırakılsın

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
Mardin’de kayyım 3 ayda 301 işçiyi işten attı.

Evrensel'i Takip Et