30 Mayıs 2024 18:06

Trump'ın "Sus Parası" davasında karar aşamasına gelindi

ABD’de seçimler öncesinde Donald Trump’ın skandal davasında karar aşamasına gelindi. "Sus parası" olarak bilenen davada Trump'ın yetişkin film yıldızı Stormy Daniels'a ödeme yaptığı iddia ediliyor.

Fotoğraf: Beyaz Saray

Paylaş

ABD'de seçimler yaklaşırken, Cumhuriyetçi aday Donald Trump, dört farklı davada 48 suçlamayla yargılanıyor.

Trump, yetişkin film yıldızı Stormy Daniels'a yaptığı 130 bin dolarlık ödeme nedeniyle ticari dokümanları manipüle etmekle suçlanıyor. "Sus parası" olarak bilinen bu davada, mahkeme süreci hüküm aşamasına geldiAyrıca Trump ABD'nin Georgia eyaletinde,  2020 seçimlerini az bir farkla kaybetmesinin ardından seçim sonuçlarını manipüle etmekle suçlanıyor. Georgia'da yürütülen soruşturma, Trump'ın sızan bir telefon konuşmasında bir devlet görevlisinden "11 bin 780 oy bulmasını" istemesine dayanıyor.

Trump'ın suçlandığı diğer bir dava ise başkanlık görevinden ayrıldıktan sonra Beyaz Saray'dan Mar-a-Lago'daki ikametgahına gizli belgeleri götürerek FBI'ın bu dosyaları geri alma çabalarını engellediği iddialarından oluşuyor. Bu dava kapsamında Trump, ulusal savunma bilgilerini kasıtlı olarak elde tutma, adaleti engellemek için komplo kurma, belgeleri saklama ve yanlış beyanda bulunmaktan yargılanıyor.

"130 BİN DOLARLIK SUS PARASI"

New York'ta görülen davada, mahkeme başkanı tarafından karar için görevlendirilen 12 kişilik jüri, kapalı oturumun ilk gününde herhangi bir sonuca varamadı. Jüri, görüşmelere bugün de devam edecek. Donald Trump, 2006 yılında evliyken yetişkin içerik yıldızı Stormy Daniels ve Karen McDougal ile ilişkisi olduğu iddiasıyla, 2016 başkanlık seçimleri öncesinde Daniels'a 130 bin, McDougal'a ise 150 bin dolar sus payı ödemek üzere 34 ticari evrakta sahtecilik yapmakla suçlanıyor.

"MOSKOVA VE PEKİN'İ BOMBALARIM"

Eski ABD Başkanı'nın davalar gölgesinde geçen seçim kampanyası sırasında düzenlediği bağış etkinliğinde, Washington Post’un iddialarına göre, Rusya'nın Ukrayna'ya savaş açması durumunda kendisinin Moskova'yı bombalayacağını ve Çin'in Tayvan'a saldırması halinde de Pekin'i bombalayacağını söylediği iddia ediliyor. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Pakistan’da binlerce kişi zorla yerinden edildi

SONRAKİ HABER

Muğla'da ormanlara giriş yasaklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa