30 Mayıs 2024 21:23

Arnavutköy'de yıkıma karşı çıktığı için gözaltına alınan 104 kişi serbest bırakıldı

AKP'li Arnavutköy Belediyesinin, mahkemenin durdurma kararına rağmen yıkım yapmak istediği İmrahor Mahallesi'nde yıkıma direndiği için gözaltına alınan 104 kişi serbest bırakıldı.

Fotoğraflar: @ohd_istanbul/X (eski adıyla Twitter)

Paylaş

Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) İstanbul Arnavutköy İlçesinde İmrahor Mahallesinde yıkıma karşı çıkan 104 kişinin darbedilerek gözaltına alındığını duyurdu.

Gece saatlerinde açıklama yapan ÖHD, yaşı küçüklerin kimlik tespiti yapıldıktan sonra Arnavutköy Çocuk Büro’dan serbest bırakıldığını, emniyetteki 104 kişinin de ifadesi alındıktan sonra hastaneden serbest bırakıldığını duyurdu.

ÖHD sosyla medyadan yapılan paylaşımda şu ifadelere yer vermişti: “Mahkemenin vermiş olduğu durdurma kararına rağmen İmrahor Mahallesi’nde yapılmak istenen yıkıma karşı çıktıkları için biber gazı ve plastik mermilerle gözaltına alınan 104 kişi emniyete getirilmiş olup bazı müvekkillerimizin ağır bir şekilde yaralandığını gözlemledik. Müvekkillerimiz tüm gün gözaltı aracında bekletilmiş ve kötü muameleye devam edilmiştir. Müvekkillerimizin hukuka aykırı bir şekilde ve işkenceyle gözaltına alınmasını kabul etmiyoruz. Hukuki sürecin takipçisiyiz!”

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

TRT'de staj yaparken angaryaya gönderilen öğrenci ağır yaralandı

SONRAKİ HABER

Eğitim Sen: Kadir Has Üniversitesi’nde işten çıkarmalara sessiz kalmayacağız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa