30 Mayıs 2024 21:41

Eğitim Sen: Kadir Has Üniversitesi’nde işten çıkarmalara sessiz kalmayacağız

Kadir Has Üniversitesi’nde 30'u aşkın akademisyenin işten atıldığı iddialarına ilişkin açıklama yapan Eğitim Sen İstanbul 6 Nolu Üniversiteler Şubesi, "İşten çıkarmalara sessiz kalmayacağız" dedi.

Fotoğraf: Nisa Sude Demirel/Evrensel

Paylaş

Eğitim Sen İstanbul 6 Nolu Üniversiteler Şubesi, Kadir Has Üniversitesi'nde 30'u aşkın öğretim üyesinin işten çıkarılmasına dair bir basın açıklaması yaptı. Açıklamada, ekonomik krizin faturasının emekçilere kesilmek istendiği vurgulandı. Özellikle Orta Vadeli Program (OVP) ve kamuda tasarruf tedbirleri ile kamu emekçilerine yönelik ekonomik saldırılar hazırlanırken, vakıf üniversitelerinde güvencesiz ve esnek çalışma uygulamalarının eğitim ve bilim emekçilerinin ekonomik haklarına yönelik bir tehdit olarak kullanıldığı ifade edildi.

Açıklamada, Kadir Has Üniversitesi’nde akademik yılın başından bu yana 30’u aşkın akademisyenin işten çıkarıldığı iddia edildi. Vakıf üniversitelerinin nitelikli eğitim yerine emek sömürüsü ve kâr odaklı yaklaşımlarını kabul etmeyeceklerini belirten sendika, ekonomik krizin ve üniversite yönetiminin verdiği yanlış kararların akademisyenlere ödetilmek istendiğinin farkında olduklarını vurguladı.

Eğitim Sen, şeffaf ve demokratik süreçler işletilmeden, keyfi kararlarla işlerini kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya kalan bütün akademisyenlerin yanında olduklarını belirtti. İş güvencesinin kırmızı çizgileri olduğunu vurgulayan sendika, üniversitelerin ticarethane gibi yönetilmesine ve akademisyenlerin menfaatlerinin göz ardı edilmesine karşı duracaklarını ifade etti.

Yapılan açıklamada son olarak, Kadir Has Üniversitesi yönetimini uyaran sendika, krizin faturasını eğitim ve bilim emekçilerine keserek alınan işten çıkarma kararlarından bir an önce vazgeçmeye çağrısı yaptı. Üniversitelerin kamu hizmeti veren, bu hassasiyetle yönetilmesi gereken kurumlar olduğu hatırlatılan açıklamada, öğretim üyelerinin görüşüne başvurmadan, keyfi kararlarla bölüm kapatan ve akademisyenleri işten çıkaran yönetim anlayışının kabul edilemeyeceği belirtildi.

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Arnavutköy'de yıkıma karşı çıktığı için gözaltına alınan 104 kişi serbest bırakıldı

SONRAKİ HABER

Özel sektör öğretmenlerine EMEP’ten ziyaret

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa