31 Mayıs 2024 12:46

CHP, asgari ücrete ara zam talebiyle “Emek Mitingi” düzenleyecek  

CHP, asgari ücretle geçim mücadelesi veren işçilerin ara zam talebini görünür kılmak için haziran ayı sonunda “Emek Mitingi” düzenlemeye hazırlanıyor.

Fotoğraf: Hilal Tok/Evrensel

Paylaş

Atanmayan öğretmenler, emekliler ve çay mitinginin ardından CHP’nin dördüncü mitingi “Emek Mitingi” olacak. CHP’nin asgari ücretle geçim mücadelesi veren işçilerin ara zam talebini görünür kılmak ve hükümetin 1 Temmuz’dan önce ara zam kararı vermesi konusunda toplumsal baskıyı örgütlemek amacıyla planladığı “Emek Mitingi”nin haziran ayı sonunda yapılacağı öğrenildi.

Emek mitingi hazırlıkları hakkında bilgi veren CHP kurmayları, ekonomik kriz, yüksek enflasyon, hayat pahalılığı ve çalışma yaşamında emekçilerin yaşadığı sıkıntılar gibi konularda, toplumsal baskının sonuç alması gerektiğini dile getirdi.

“Emek Mitingi”nin nerede yapılacağı ise henüz kesin değil. Parti kaynakları, mitingin Ankara veya İstanbul’da değil, nüfusunun önemli bir bölümü asgari ücretle geçinen Kocaeli veya Bursa gibi bir işçi kentinde yapılacağını belirtti. Mitingin tam tarihi için ise MYK’nın vereceği son karar etkili olmakla birlikte olası ara zam tarihi olan 1 Temmuz’dan önce düzenlenmesi kararlaştırıldı. (Ankara/ANKA)

ÖNCEKİ HABER

Tayfun Kahraman’ın eşi Meriç Demir Kahraman: Hukuksuzluğun artık bitmesini istiyoruz

SONRAKİ HABER

İBB: Pazar günü LGS sınavına girecek öğrencilere ulaşım ücretsiz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa