01 Haziran 2024 11:04

ABD’de Filistin’e destek eylemleri gerçekleştirildi

İsrail'in Gazze ve Refah'a yönelik saldırıları ABD’de protesto edildi. San Francisco ve New York’ta gerçekleştirilen eylemlere polis müdahale etti.

Fotoğraf: AA

Paylaş

İsrail'in Gazze ve Refah'a yönelik saldırıları ABD’de protesto edildi. San Francisco ve New York’ta gerçekleştirilen eylemlere polis müdahale ederken, Columbia Üniversitesi'nde kamp alanını yeniden kuruldu.

İsrail’in saldırısını protesto etmek için Kaliforniya eyaletinin San Francisco kentindeki Federal Bina önünde toplanan yüzlerce kişiye polis müdahale etti.

NEW YORK’TA GÖZALTI

New York kentinde yüzlerce gösterici, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına son vermesi talebiyle gösteri düzenledi.

Brooklyn bölgesinde toplanan kitle, İsrail ordusunun Refah kentinde yerinden edilmiş Filistinlilerin kampına düzenlediği saldırıya tepki gösterirken polisin sert müdahalesiyle karşılaştı, çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Eylemde, Brooklyn Müzesi'nin müzenin çatısına "Özgür Filistin" ve "Soykırım yapmaktan vazgeç" yazan dev bir pankart asıldı.

COLUMBİA ÜNİVERSİTESİ'NDE KAMP ALANINI YENİDEN KURULDU

New York kentinde bulunan Columbia Üniversitesi'nde gerçekleştirilen sınıf buluşmalarında Filistin'e destek için yeniden kamp kurmaya başlandı.

TORONTO'DA FİLİSTİN'E DESTEK EYLEMİ

Kanada'nın Toronto kentindeki ise Gazze halkıyla dayanışma göstermek ve İsrail ordusunun Refah kentinde yerinden edilmiş Filistinlilerin kampına düzenlediği saldırıyı kınamak amacıyla şehir merkezindeki Union İstasyonu'nda eylem gerçekleştirildi.

(AA)

ÖNCEKİ HABER

Gürer: 1 yıl geçmesine rağmen çiftçilerin ürün destekleri ödenmedi

SONRAKİ HABER

Fenerbahçe, Jose Mourinho ile görüşmelere başladığını duyurdu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa