01 Haziran 2024 13:17

Erdoğan: Yumuşama adına hassasiyetlerden taviz vermeyiz

Partisinin Kızılcahamam Kampında konuşan Erdoğan, “Sokak eylemleri hukuk dışıdır. Bizden hukuksuzluk karşısında kimse yumuşak tavır beklemesin” diyerek, yumuşama adına taviz vermeyeceklerini söyledi.

Fotoğraf: AA

Paylaş

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, partisinin Kızılcahamam'da düzenlediği 31. İstişare ve Değerlendirme toplantısına katıldı. Yerel seçim sonuçlarını komplekse kapılmadan tartışacaklarını savunan Erdoğan, “Ak Parti ve Cumhur İttifakı'nın surlarında gedik açmaya çalışanlara fırsat vermeyeceğiz. Bundan sonra da değişim irademizi güçlü tutacağız. Sizlerden ne kadar keskin olursa olsun eleştirilerinizi, tespitlerinizi paylaşmanızı istiyorum. Yanlışlarımızı düzeltmek üzere bir aradayız” dedi.

Siyaseti bugüne kadar kutuplaşma ve kamplaşma üzerine inşa etmediklerin iddia eden Erdoğan, “Dil, din, ırk, mezhep, meşrep ayrımı yapmadık. Kimseyi kılık kıyafetine göre ayırmadık. Bu ülkede Kürtler bir dönem uygulanan yanlış politikalar nedeniyle ötekileştirilmişti, biz kucaklaştık. Aleviler, ötekileştirilmişti. Samimi şekilde gayret gösterdik. Vatan hepimizindir, devlet hepimizindir. Her insana eşit mesafede durduk. 85 milyon ferdimizin hepsini kardeş gördüğümüz için milletimizin teveccühüne mazhar olduk” diye konuştu.

“MHP'NİN KIRMIZI ÇİZGİLERİ VAR”

Türkiye’nin seçim atmosferinden çıkarak “asıl gündemine yoğunlaşma” fırsatı bulduğunu söyleyen Erdoğan, “31 Mart’tan sonra CHP Genel Başkanı Özgür Özel, AK Parti'de bizi ziyaret etti. Ben de arayı uzatmadan Kurban Bayramı'ndan önce ziyarette bulunacağım. Kendisine siyasette yumuşamayı ifade ettim. Bunun bir tarafı iktidar ise bir tarafı muhalefettir. Biz kutuplaşmadan yana olmadık. Burada muhalefet kendisini samimi özeleştiriye tabii tutmalıdır. Bizim ittifak ortağımız olan MHP'nin de kırmızı çizgileri vardır. Aynı şekilde CHP'nin de kırmızı çizgileri olduğunu biliyoruz” dedi.

“ANA MUHALEFETTEN DE AYNI TAVRI BEKLİYORUZ”

Yumuşama adına hassasiyetlerinden taviz vermeyeceklerini dile getiren Erdoğan, konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “Muhalefetten de taviz vermesini beklemiyoruz. Ancak yıkıcı, gerilimci siyaset Türkiye'ye geçmişte acılar yaşattı. Bizim siyasette referansımız hukuktur. Hukuk içinde olduğu sürece her türlü eyleme, eleştiriye saygımız sonsuzdur. Ancak hukuk dışına çıkanlarla ilgili hakimler ve savcılar gerekeni yapacaktır. Sokak eylemleri hukuk dışıdır. Bizden hukuksuzluk karşısında kimse yumuşak bir tavır beklemesin. Demokrasiyi ortadan kaldırmaya, özgürlük adı altında başkalarının özgürlüklerini daraltmaya yönelenler bizden yumuşak tavır beklemesin. Biz ana muhalefetten de muhalefetten de bunu bekliyoruz. Dar alanda siyaset yapılmaz. Yenikapı ruhu birilerinin ihtiraslarına kurban edilmişti. Milletimizin umutlarını artıran siyasette yumuşamanın bu sefer kelebek ömürlü olmamasını umut ediyoruz. Siyasetteki doğrularımız farklı olabilir ama hepimiz ülkemizin kalkınmasını istiyor.” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Konak Belediyesi, psikososyal destek merkezi açtı

SONRAKİ HABER

CHP’li Şahbaz: “Ölüm nedenlerini saklamaktan vazgeçin”

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa