01 Haziran 2024 16:27

Kayseri’de sokak hayvanlarının ölümüne yol açacak yasa protesto edildi

Kayseri’de sokak hayvanlarının toplanıp öldürüleceği yasa tasarısına karşı çıkan kitle, taslağın geri çekilmesini istedi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Sokak hayvanlarına yönelik hazırlanan ve hayvanların toplatılıp öldürülmesini içeren yasa tasarısına dair hayvanseverler Kayseri’de eylem yaptı.

Kayseri Hayvan Hakları Derneği’nin (KayHakDer) çağrısıyla bir araya gelen hayvanseverler, AKP’nin Meclis Grubu’na gelen taslağın geri çekilmesini istedi. Cumhuriyeti Meydanı gerçekleştiren açıklamada basın metnini KayhakDer basın sözcüsü Berkant Yıldırım okudu.

Yıldırım, “Kanunu yasasını kullanarak hareket etmemiz birçok sorunu çözecektir. Hali hazırda TBMM’nin 27. Yasama döneminde hayvan haklarına ilişkin kurulan komisyonda 55 maddelik tüm dünyaya örnek olacak bir hayvan hakları yasası hazırlandı. Bu yasa tüm partiler tarafından da kabul edildi. Ancak 2021 yılında bu maddelerin sadece 13 tanesi yasaya geçirildi. Şu an da Avrupa’dan örnek almak yerine bu komisyon raporu gözden geçirilip yasa haline getirildiği takdirde ülkemizde sokak hayvanlarına yönelik tüm problem çözüme kavuşacaktır” dedi.

(Kayseri/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

CHP’nin Türkiye Belediyeler Birliği Başkan adayı Ekrem İmamoğlu

SONRAKİ HABER

Özel okul patronlarına tepki gösteren öğretmenler gözaltına alındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa