02 Haziran 2024 06:00

Fragmanından belli

Hükümetin yapımcısı, Şimşek'in senaristi olduğu bir dehşet filmi! Bazı veriler eşliğinde, ‘Fragmanını izledik, asıl film şimdi’ denilerek, ‘acı reçete’nin başarısından söz ediliyor.

Fotoğraflar: AA, Evrensel | Uygulama: Evrensel

Paylaş

Bazı veriler eşliğinde, ‘Fragmanını izledik, asıl film şimdi’ denilerek, ‘acı reçete’nin başarısından söz ediliyor. Öte yandan ‘normalleşme’ görüşmeleri sürüyor; senaryonun ‘yağma’ ve ‘yem etme’ sahneleriyle dolu olduğu şimdiden anlaşılmasına rağmen!

YAĞMA SOFRASI

Sıcak para akışı hızlandı, Merkez Bankası rezervleri 4 yıl sonra ilk kez bu hafta artıya çıktı. ‘Başarı’ olarak sunulan aslında, dünyanın en büyük reel kazancını sunan bir yağma sofrası! Birileri sofraya kurulurken, birileri sofrayı besliyor; küçülen ekmekleriyle. Şayet zam yapılmazsa sene sonunda açlık sınırının en az 4 bin lira altında alacak asgari ücretliler gibi.

GEÇİCİ DEĞİL!

Sıcak paraya kazanç garantisi veren program, TL’nin değerlenmesinden rahatsız ihracatçıya da ‘ucuz emek’ vadediyor. Bunların hiçbiri geçici değil. Ücret ve maaşları düşürmek, esnek çalışma ile mesai ve tatil hakkını yok etmek, kıdem tazminatını gasp gibi orta vadeli hedefler var; çocuk emeğini sömürmek için kalkınma planlarına girmiş düzenlemeler de.

YAKICI TEMMUZ!

'Kemer sıkma’, ‘terörle mücadele sopası’ ile yönetme ve ‘kendine anayasa’ adımları… Yaz aylarının, emekçilerin yaşamı bakımından çok zor geçeceği ve siyasetin tansiyonunun çok yükseleceği açık. Bu süreçte, bu sıcaklığa, Erdoğan’la Özel arasında estirilen “yumuşama-normalleşme” rüzgarlarının ne kadar dayanacağını da göreceğiz.

HAK EYLEMLERINE ‘YUMUŞAMA’ YOK

Partisinin Kızılcahamam buluşmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan sokaktaki hak eylemlerini hedefe koydu: “Bizden bunlar karşısında kimse yumuşak bir tavır beklemesin”

YARGI ORTAKLIĞIYLA EMEK MÜCADELESI DÜŞMANLAŞTIRILIYOR

1 Mayıs tutukluları eylem sırasında değil, sonradan evlerinden gözaltına alındı. Kendiliğinden dağılan kişilerin Gösteri Yürüyüşleri Yasası’nı ihlal ettiği iddiası hukuken değersiz! Yürütme ile yargı kol kola, emek mücadelesini düşmanlaştırıyor.

 

ÖNCEKİ HABER

Altınoluk'ta Alevi Kültür Merkezi açıldı

SONRAKİ HABER

Şampiyonlar Ligi şampiyonu Real Madrid

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa