02 Haziran 2024 21:10

DEM Parti Hilvan'da seçimi yeniden kazandı

Resmi olmayan sonuçlara göre Urfa'nın Hilvan ilçesinde seçimi DEM Parti kazandı. İlçe binası önünde yüzlerce kişi kararı kutlamak üzere toplandı.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), resmi olmayan sonuçlara göre Urfa'nın Hilvan Belediyesi'ni DEM Parti’nin eş başkanları Serhan Paydaş ile Garip Yeşil kazandı. 

DEM Parti'den yapılan açıklamada "Elimizdeki tutanaklara göre partimiz 10 bin 731 oy alırken en yakın takipçimiz iktidar partisi 7 bin 420 oy aldı. 31 Mart'ta 500 olan oy farkı 3300'e yükseldi. Halkımız Hilvan'ı ikinci kez kazanarak iradesine sahip çıktı. Bu sonuç hiçbir gücün halkımızın iradesini kıramayacağının göstergesidir. Zafer halkımızındır. Îradeya gel cardin bi ser ket. Her bijî Hîlwan, her bijî gelê me" denildi.

DEM Parti, ilçedeki taziye nedeniyle kutlama yapmadı. Binlerce kişinin katılımıyla kutlama yerine açıklama yapıldı. belediye eşbaşkanları açıklamada yurttaşları selamladı.

DEM Parti Urfa Milletvekili Ömer Öcalan, “Halk bir kez daha 'biz buradayız' dedi. Bizler yüzlerce yıldır bu topraklarda yaşayan, tarihine sahip çıkan ve hep birlikte yaşamayı seçen bir halkız. Hilvan halkı 31 Mart’ta çok büyük bir haksızlıkla karşı karşıya kaldı. Ancak buna karşı metanetini korudu, adaleti aradı. Biz dik duruşluyuz. Bundan sonra da böyle yapacağız. Hilvan’da birlik ruhuyla yol yürüyeceğiz. Bizler halkımızın üzülmesini istemiyoruz” diye konuştu.

31 Mart seçimlerinde DEM Parti 6 bin 960, AKP 6 bin 439, Yeniden Refah Partisi de 3 bin 935 oy almıştı.

NE OLMUŞTU?

31 Mart akşamı gençlik merkezinde bulunan 1119 ve 1120 No’lu sandıklara ait oy pusulaları, AKP Adayı Ali Aslan Bayık’ın yeğeni Mustafa Bayık’ın da aralarında olduğu 50 kişilik bir grup tarafından yakılmıştı. Olaya dair kamera kayıtları da ortaya çıkmıştı. DEM Parti'nin 521 oy farkıyla seçimleri kazanması üzerine AKP'lilerden sonuca itiraz gelmişti. İlçe Seçim Kurulu, söz konusu pusula yakma görüntülerini gerekçe göstererek, seçimlerin yenilenmesine karar vermişti. Yapılan itirazlar reddedilirken, seçimlerin 2 Haziran'da yenilenmesine karar verilmişti.(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

TMMOB Genel Kurulu'nda seçimleri mavi liste kazandı

SONRAKİ HABER

DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan'a havalimanında yurtdışına çıkış yasağı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa