03 Haziran 2024 10:03

“Ölüm yasasına hayır”

Aydın ve Kuşadası’nda hayvan hakları savunucusu kurumların düzenlediği eylemde, “Öldürmeye değil, yaşatmaya yarayacak, toplumu birleştirip kucaklayacak bir yasa teklifi bekliyoruz" denildi.

Fotoğraf: Evrensel

Reklam

Aydın'da da hayvan katliamına karşı ses yükseltildi. Aydın Hayvan Hakkı, Eğitim Hakları,    Aydın Can Dostları Derneği, Aydın Hayvan Hakları Koruma Derneği'nin çağrısıyla bir araya gelenler Aydın Taşköprü'de toplandı. "Çocuklarımız hayvanlarımız ve katledilen doğamız için yaşam hakkı istiyoruz", "Ölüm yasasına hayır",  "Hayvanlar susuyor biz susmayacağız" pankartları ile yürüyüşe geçen hayvan hakları savunucuları, "Susma haykır katliama hayır", "Katliamı durdur, yaşama şans ver", "Hayvanlara adalet, ölüme hayır" sloganları attı. Aydın Kent Meydanı'na yapılan yürüyüşün ardından burada açıklama yapıldı.

Yapılan açıklamada, öldürmeye değil, yaşatmaya yarayacak, toplumu kutuplaştırıp çatışmaya yol açacak bir yasa değil,  birleştirip kucaklayacak bir yasa teklifi bekliyoruz" denildi.

KUŞADASI'NDA DA TEPKİ GÖSTERİLDİ

Kuşadası Kent Konseyi de hayvan hakları için Kaya Şavkay Meydanı'nda bir araya geldi. Sokak hayvanlarının uyutulması yasa tasarısına tepki gösteren Kuşadalı hayvanseverler yaşanan sorunların hayvanları öldürmeden çözülmesini talep ettiler. (Aydın/EVRENSEL)

Reklam