06 Haziran 2024 14:54

MSB ve Flake'ten F-16 açıklamaları: Süreç takvime uygun ilerliyor

Türkiye'nin ABD'den F-16 satın alması sürecine ilişkin MSB kaynakları, "süreç takvime uygun devam ediyor" dedi. ABD'nin Ankara Büyükelçisi Jeffry Flake de "önemli bir adım atıldı" dedi.

Fotoğraf: TSK

Paylaş

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) kaynakları, ABD'den F-16 satın alınması sürecine ilişkin açıklama yaptı. Haftalık bilgilendirme toplantısında konuşan MSB'den üst düzey bir yetkili, "Tedarik süreci daha önce açıkladığımız takvime uygun olarak olumlu şekilde devam etmektedir" dedi.

ABD'nin Ankara Büyükelçisi Jeffry Flake ise X (eski adıyla Twitter) hesabından yaptığı paylaşımda, "Bugün Türkiye'nin yeni nesil F-16 Blok 70 savaş uçaklarını satın alması ve mevcut F-16 filosunu geliştirmesi yönünde önemli bir adım atılmıştır" ifadelerini kullandı.

MSB'den üst düzey yetkili, son duruma ilişkin şunları söyledi: "Hava Kuvvetleri Komutanlığımızın ihtiyaçları doğrultusunda satın alınacak F-16 Blok-70 ve modernizasyon kitleri ile diğer malzeme, mühimmat ve teçhizatın tedarik süreci daha önce açıkladığımız takvime uygun olarak olumlu şekilde devam etmektedir."

ABD'nin Ankara Büyükelçisi Jeffry Flake ise Türkiye'nin ABD'den F-16 savaş jeti alımı konusunda ileriye dönük önemli bir adım atıldığını duyurdu.

Flake yaptığı paylaşımda söyle yazdı:

"Bugün Türkiye'nin yeni nesil F-16 Blok 70 savaş uçaklarını satın alması ve mevcut F-16 filosunu geliştirmesi yönünde önemli bir adım atılmıştır. Bu, ABD ulusal güvenliği, Türkiye'nin ulusal güvenliği ve NATO'nun birlikte çalışabilirliği için iyi bir adımdır."

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

BES’in servis hakkı eylemi: Fedakarlığı şatafat içinde yaşayanlar yapsın

SONRAKİ HABER

Çorum'da okul müdürünün darbedilmesi protesto edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa