06 Haziran 2024 21:04

Erdoğan'ın fotoğrafını indiren Tatvan Belediye Eş Başkanına soruşturma

Erdoğan’ın fotoğrafını makam odasından indirdiği gerekçesiyle DEM Parti’li Tatvan Belediye Eşbaşkanı Mümin Erol hakkında resen soruşturma başlatıldı.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Bitlis Tatvan Belediye seçimlerini kazanan Hakların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Belediye Eşbaşkanı Mümin Erol hakkında soruşturma başlatıldı.

Tatvan Cumhuriyet Başsavcılığı, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın fotoğrafını makam odasından indirdiği gerekçesiyle Erol hakkında, “Cumhurbaşkanına hakaret” suçundan resen soruşturma başlattı.

Hakkında resen soruşturma açılan Belediye Eşbaşkanı Erol, soruşturmanın başlatıldığını duyduğunu ancak kendisine tebliğ edilen bir belgenin olmadığını söyledi.

MHP VE CHP'Lİ BELEDİYELER DE İNDİRMİŞTİ

Erdoğan'ın fotoğrafının indirilmesi üzerinden DEM Parti hedefe kondu. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Hem Cumhurbaşkanımıza hakarettir, hem birlik ve beraberliğimizi bozmaya yönelik bir tutum ve davranıştır" ifadelerini kullandı.
 
Ancak 31 Mart seçimlerinden sonra CHP ve MHP'nin kazandığı Kastamonu, Ortahisar ve Kurşunlu gibi belediyelerde de Erdoğan'ın fotoğrafları indirildi. Ancak herhangi bir soruşturma açılmadı.

Çankırı'nın Kurşunlu Belediyesi'ni AKP'den devralan MHP'li Şerafettin Uslu da koltuğa oturduktan iki gün sonra Erdoğan'ın fotoğrafını indirdi.

MHP'den CHP'ye geçen Kastamonu Belediyesi'nin Başkanı Hasan Baltacı, seçimin ardından makam odasındaki Erdoğan’ın fotoğrafını indirmiş, "Erdoğan bir taraftan Cumhurbaşkanı ama bir taraftan da Ak Parti Genel Başkanı. Biz hiçbir genel başkanın fotoğrafının belediye başkanının makam odasında bulunmasını istemeyiz" demişti. AKP'den CHP'ye geçen Trabzon Ortahisar Belediyesi'nin Başkanı Ahmet Kaya da "AK Parti Genel Başkanı'nın resmi olması doğru değildir" açıklaması yapmıştı.  
 
Yerel seçimlerde AKP'den CHP'ye geçen Çekmeköy'de de belediye binasında asılı olan Erdoğan ve eski başkan Ahmet Poyraz'ın fotoğrafı indirilmişti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Petrol-İş Gebze: İşçi sınıfı yaşamdan ve barıştan yanadır

SONRAKİ HABER

Adana Kadın Platformu: 9. Yargı Paketini geri çekin

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa