07 Haziran 2024 14:32

İYİP'lilerden Akşener-Erdoğan görüşmesine tepki: Görüşme içeriği açıklanmalı

İYİP Genel Sekreteri Uğur Poyraz ve İYİP Ankara Milletvekili Koray Aydın, Akşener-Erdoğan görüşmesine tepki gösterdi.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

İYİ Partili Koray Aydın, Akşener'in yeni genel başkan Dervişoğlu'na hayırlı olsun ziyareti gerçekleştirmeden Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşmesini eleştirdi. Görüşmenin içeriğinin açıklanmamasının "iktidarla anlaşma algısının kabulü" anlamına geleceğini söyledi. İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz da Akşener'e görüşmenin içeriğini kamuoyu ile paylaşması yönünde çağrı yaptı.

Eski İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Cumhurbaşkanı ve AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la İYİ Parti içinde tartışma yarattı.

 

"İYİ PARTİ GÖRÜŞMENİN TARAFI YAPILDI"

Görüşmenin üzerinden bir gün geçmesine rağmen Erdoğan ve Akşener'in görüşmeyle ilgili açıklama yapılmamasını eleştiren İYİ Parti Ankara Milletvekili Koray Aydın, "Kamuoyu, görüşme yapılacağını ilk kez İYİ Parti kaynaklarından değil, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan duyuru ile öğrendi. Yeni seçilmiş olan Genel Başkanımız Sayın Müsavat Dervişoğlu'na bir 'hayırlı olsun' ziyareti dahi yapılmamışken, Sayın Akşener’in ziyaretini 'İYİ Parti Eski Genel Başkanı' sıfatıyla yapması İYİ Parti kurumsal kimliğini görüşmenin doğrudan tarafı yapmıştır. Çünkü Sayın Meral Akşener, İYİ Parti'nin Kurucu Genel Başkanı olmasının ötesinde halen İYİ Parti Kurucular Kurulu Üyesi ve dolayısıyla İYİ Parti üyesidir" dedi.

'SARAY'A YANAŞMA" ALGISI ZIMNEN KABUL EDİLMİŞ OLACAK"

Konuyla ilgili tek açıklama, Genel Başkanımız Sayın Dervişoğlu’nun görüşmeden saatler sonra katıldığı bir televizyon programında konunun sorulması üzerine yaptığı kısa değerlendirme oldu" diyen Aydın, "Sürece hızlı adapte olan bazı partililerimizin 'bu görüşme İYİ Parti tabanında rahatsızlık yaratmaz' mealindeki söylemlerinin aksine, içeriği ile ilgili en kısa zamanda tatminkar bir açıklama yapılmaz ise bu görüşme İYİ Parti'ye gönül veren milyonların vicdanını kanatacaktır" ifadelerini kullandı.

Görüşmenin içeriğinin açıklanmamasının "iktidarla anlaşma algısının kabulü" anlamına geleceğini söyleyen Koray Aydın, "Şayet görüşme içeriği hiç bir şüpheye yol açmayacak şekilde açıklanmaz ise 'Saray'a yanaşma veya iktidarla anlaşma' algısı zımnen kabul edilmiş olacak ve bu durum İYİ Parti tabanında büyük bir kırılmaya sebep olacaktır. Görüşmenin Anayasa tartışmalarının yapıldığı bir dönemde olması da ayrıca düşündürücüdür." dedi. 

"GÖRÜŞMENİN İÇERİĞİNİ İZAH ETMEK ZORUNDA"

Halk TV yayınında konuşan İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz da Akşener'in görüşmeden sonra İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu'nu bilgilendirdiğini söylerken, Akşener'in tecrübeli bir siyasetçi olduğunu ve hem bu görüşmenin hem de içeriğinin açıklanmamasının nasıl değerlendirileceğini bileceğini vurgulayarak "Görüşmeyi izah etmek zorunda. İçeriğin bilinmemesi vicdanları sızlatır" dedi.

Poyraz, Akşener ve Erdoğan arasında cumhurbaşkanlığı yardımcılığı konusunda görüşüldüğü iddiasına dair ise "Bu konuya ilişkin, önünü arkasını bilmediğimiz, içeriğini bilmediğimiz görüşmenin bu iddiaları bizim için yok hükmündedir" diye konuştu.

Poyraz "Devlette önemli görevlerde bulunmuş insanların görüşmesi gayet doğaldır. Sayın Akşener'e görüşme aşamasına nasıl gelindi hem de görüşmenin detayına ilişkin zaman koridoru oluşturdu. 24 saat geçtikten sonra hala açıklama gelmeyince bu konuyla ilgili beyanda bulunma zorunluluğu doğdu. Bu görüşme madem kamuoyuna ilan edildi o zaman görüşmenin içeriğinin de kamuoyuyla paylaşılması gerekiyor." dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Beşiktaş’ta istediği şarkı çalınmadı, silahlı saldırı düzenledi: 3 yaralı

SONRAKİ HABER

Okurları ve dostları Evrensel'in 29. yaşını kutluyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa