07 Haziran 2024 16:37
Son Güncellenme Tarihi: 07 Haziran 2024 21:29

Van'da kayyuma karşı halk buluşması ve esnaf ziyareti

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları ve beraberindeki heyet, Hakkari Belediyesine kayyum atanmasına karşı Van'da halk buluşması ve esnaf ziyareti gerçekleştiriyor.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Hakkari Belediyesi Eş Başkanı Mehmet Sıddık Akış'ın görevden alınarak yerine kayyum atanması Van'ın İpekyolu ilçesinde protesto ediliyor.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Keskin Bayandır'ın da aralarında olduğu heyet, halk buluşması ve esnaf ziyaretine katıldı.

Heyet, esnaf ziyaretinin ardında Musa Anter Park’ında Halk Buluşması’na katıldı. Buluşmaya Van Büyükşehir Belediye eşbaşkanları ilçe belediye eşbaşkanlarının yanı sıra il, ilçe örgüleri ve çok sayıda yurttaş katıldı. Buluşmada, “AKP haksız, kayyum hırsız”, “İrademe dokunma” ve Kayyum defol” dövizleri taşınırken, “Gün gelecek devran dönecek AKP halka hesap verecek, “Kayyum darbedir” sloganları atıldı. 

Halk buluşmasında konuşan DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, "Kürtler her defasında kayyumlara geçit vermiyor. Girdikleri yol demokrasi özgürlük yolu değil. İçişleri Bakanlığı yaptığı açıklamada, ‘Erdoğan ülke birliğini sağlıyor’ dedi. Oysa bu ülke birliği değil bu ülke birliği parçalıyor. Eğer biz onların bu siyasetine karşı durursak zaferimiz yakındır.  Onlar artık çürümüş. Ya biz direnerek onları göndereceğiz ya da Kurdistan’ın her yerine kayyum atayacaklar. Bu nedenle 7’den 70’e Türkiye’deki tüm halklar onların bu siyasetine geçit vermemelidir” ifadelerini kullandı.  

"DİRENİŞİ BÜYÜTELİM KAYYUMLARI GÖNDERELİM"

Ardından konuşan DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları ise, "AKP’nin defterini hep beraber kapatacağız. Türkiye’deki bütün kesimlerle. Kayyuma karşı demokrasiyi savunanlarla beraber AKP’nin defterini kapatacağız. Ve AKP, kayyum atayarak Türkiye’de erken dönemde elde edilmiş ve demokrasinin asgari koşulu olan seçme ve seçilme hakkını Kürdün elinden alarak demokrasiyi sadece toprağa gömmemiş demokrasinin üzerine beton dökmüştür. Biz o betonu dişimizle tırnağımızla sökeceğiz. Demokrasiye yepyeni bir hayat hep beraber vereceğiz. Direnişi büyütelim kayyumları gönderelim kayyum atamalarına izin vermeyelim. Hep beraber bu dayanışmayı büyütelim. Biz şuna inanıyoruz dayanışarak örgütlenerek halkımızla birlikte kitlemizle beraber biz kayyumlara geri adım attıracağız. Atamaları engelleyeceğiz” dedi. (Van/MA)

ÖNCEKİ HABER

CHP'li Bulut, Halkbank haberini Meclise taşıdı: RTÜK Başkanı skandalı koltuk gücüyle örtbas etmeye çalışıyor

SONRAKİ HABER

Konyalı çiftçi: "Zarar ediyoruz, çiftçi önünü göremiyor"

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa