07 Haziran 2024 22:53

İsias otel davasında adalet arayışı: 16 aylık mücadele devam ediyor

6 Şubat depreminde Adıyaman’da İsias otelinde hayatını kaybedenlerin aileleri ve yakınları suçluların “Olası kastla insan öldürmekten” yargılanmasını talep ediyor.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

6 Şubat depreminde İSİAS Otel'de hayatını kaybeden Kıbrıslı lise öğrencilerinin aileleri ve turist rehberlerinin aileleri ile yakınları, adalet arayışlarını sürdürüyor. Bugün bir araya gelen aileler, 16 aydır devam eden davada faillerin yargı önünde hesap vermesi ve sorumluların cezalandırılması talebiyle basın açıklaması düzenledi.

Rehberler İçin Adalet Platformu adına açıklamayı okuyan Burcu Yılmaz, “Devam eden dava sürecimizde talebimiz açık ve nettir: Tahliye edilen sanıklar yeniden tutuklanmalı, kamu görevlileri hakkında derhal iddianame hazırlanmalı ve tüm sanıklar olası kastla insan öldürme suçundan cezalandırılmalıdır” dedi.

“MÜCADELEMİZ SÜRECEK”

İSİAS Otel davasının üçüncü duruşmasının 12 Haziran’da gerçekleşeceğini ve önceki duruşmalarda hatalı bilirkişi raporları nedeniyle tahliye edilen sanıkların yeniden tutuklanmasını talep ettiklerini belirten Yılmaz, “16 aydır faillerin yargı önünde hesap vermesi için Kıbrıslı Şampiyon Meleklerin aileleriyle ve kurdukları dernek ile birlikte omuz omuza adalet için mücadele ediyor, ortak acılarımızı paylaşıyoruz. Tüm failler hak ettikleri şekilde cezalandırılana kadar mücadelemizi aynı kararlılıkla el ele sürdürmeye devam edeceğiz. Turist rehberlerinin aileleri olarak adalet arayışımıza ‘Rehberler İçin Adalet Platformu’ adı altında devam edeceğimizi ilan ediyoruz” ifadelerini kullandı.

“Rehberlerimiz ve Meleklerimiz için intikam değil, adalet istiyoruz" diyen Yılmaz, talepleri yerine getirilene kadar mücadelelerini sürdüreceklerini duyurdu.

“RANT UĞRUNA, PARA UĞRUNA BİR SÜRÜ CAN HAYATINI KAYBETTİ”

Açıklamada söz alan Şampiyon Melek Selin Karakaya'nın annesi Ruşen Karakaya, 6 Şubat 2023'te İSİAS Otel'de 72 canın kaybedildiğini ve diğer usulsüzce yapılan binalarda hayatını kaybedenlerle birlikte adalet mücadelesi verdiklerini söyledi. “Rant uğruna, para uğruna insanların gelir elde etmesi uğruna bir sürü can hayatını kaybetti. On birle on altı yaş arası çocuklar Bahsediyoruz. Turist rehberleri gençlerden bahsediyoruz. Artık Türkiye'de bazı şeylerin değişmesi gerekiyor. Deprem suçluları gerekli cezayı alması gerekiyor ki bir daha böyle olaylar yaşanmasın” ifadelerini kullandı.

İsias Otel davasının dördüncü duruşması 12 Haziran’da görülecek. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kayyuma karşı tepkiler sürüyor: Kayyumlar gidecek, biz kalacağız

SONRAKİ HABER

Öğretmenler Sendikası Genel Başkanı Eren Edebali: Torba iş kolu sözleşme hakkımızı gasbediyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa