09 Haziran 2024 19:07

Kayyum darbesine karşı yürüyüş yarın Şemdinli'de başlayacak

Kayyım darbesine karşı Hakkari'de yapılacak miting öncesi 3 gün sürecek yürüyüşün startı yarın Şemdinli'den verilecek. 

Fotoğraf: MA

Paylaş

Hakkari'de kayyım darbesine karşı 13 Haziran’da düzenlenecek “Belediyeler halkındır gaspa izin vermeyeceğiz” mitingi öncesi başlatılacak olan yürüyüşe yarın Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde start verilecek.

Aralarında Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanları, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) milletvekilleri ve çok sayıda kişinin katılacağı yürüyüş yarın saat 13.00’te başlayacak. “Demokrasi İçin Colemêrg’e Yürüyoruz” şiarıyla yapılacak olan yürüyüş Hakkari'nin ilçe, belde ve köylerini kapsayacak.

Yürüyüş kolu yarın Şemdinli ve köylerinde, 11 Haziran’da ise Hakkari'nin Gever ilçesi ve bağlı köylerinde olacak. 12 Haziran’da ise yürüyüş kolu Hakkari'nin Çelê ilçesi ve bağlı köylerini ziyaret edecek. Çelê’den sonra aynı gün kent merkezine ulaşacak olan yürüyüşçüler, Hakkari halkını mitinge kitlesel davet edecek.

MİTİNG 13 HAZİRAN’DA

13 Haziran’da Hakkari kent merkezinde bulunan Ulu Cami’de yapılacak olan mitinge,  Demokratik Topluk Kongresi (DTK), Halkların Demokratik Kongresi (HDK), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Özgür Kadın Hareketi (TJA),  DEM Parti, Emek ve Özgürlük İttifakı, DEM Parti bileşenleri, Sivil Toplum Kuruluşları (STK) ve Sivil Toplum Örgütleri (STÖ) katılacak. (MA)

ÖNCEKİ HABER

Hamas: İsrail Nusayrat'a düzenlediği saldırılarda 3 esiri öldürdü

SONRAKİ HABER

Öğrenciye değil sermayeye hizmet eden yönetim

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa