10 Haziran 2024 08:32
Son Güncellenme Tarihi: 11 Haziran 2024 17:56

Diyarbakır’da dans eden gruba tekbir getirerek saldırdılar

Diyarbakır’da özel bir dans okulunun açık alanda düzenlemek istediği dans gösterisine katılanlar, tekbir getiren bir grubun saldırısına uğradı.

Ekran görüntüsü Ekspres Haber Youtube kanalından alınmıştır

Paylaş

Diyarbakır merkez Kayapınar İlçesi Nazım Hikmet Caddesi üzerinde bulunan Tema Park’ta özel bir dans okulu, açık alanda dans etkinliği düzenledi.

Ekspres Haber’de yer alan bilgiye göre dans gösterisinin başlamasıyla parka gelen yaklaşık 50 kişilik bir grup, ‘Tekbir-Allah-u Ekber’ sloganları attı. Etkinliğe katılanlar alandan ayrılmayınca tekbir getiren grup dans edenlere saldırdı. Saldırıda etkinlikteki bazı kişiler çeşitli yerlerinden yaralandı. İhbar üzerine olay yerine 112 sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yaralananlardan iki kişi ambulansla hastaneye kaldırılırken, saldırıya uğrayanlar şikayetçi oldu.

"SALDIRILARA SESSİZ KALMAYACAĞIZ"

Diyarbakır Barosu ve Diyarbakır Kent Koruma ve Dayanışma Platformu tarafından yapılan açıklamada saldırı kınandı.

Diyarbakır Barosu olayın takipçisi olduklarını belirterek Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’na etkin ve hızlı bir soruşturmayla failleri bir an önce tespit etmesi çağrısında bulundu. 

Diyarbakır Kent Koruma ve Dayanışma Platformundan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Diyarbakır'da 2017 yılından beri faaliyet yürüten özel bir dans okulu, son üç yıldır kentimizin farklı yerlerinde 'Caz Pikniği' adıyla; çocukların, gençlerin ve ailelerin katıldığı etkinlikler düzenlemektedir. 09.06.2024 tarihinde Kayapınar ilçesinde bulunan Tema Park'ta düzenlenen caz pikniği etkinliğine katılanlar, kamuoyuna yansıyan görüntülerden de anlaşılacağı üzere tekbir getiren bir grubun sözlü ve fiziki saldırısına uğramış, saldırıda birçok kişi yaralanmıştır.

Kamusal mekânlar; halkın kullanımına açık, barışçıl toplanma, etkinlik düzenleme veya katılma, yurttaşlar arasında etkileşim sağlama amacıyla kullanılmaktadır. Kollektif olarak toplanma özgürlüğü çerçevesinde, etkinlik alanı olarak kullanılan mekana bir grubun gelerek; giyim tarzı, etkinliğin niteliği gibi gerekçelerle parkta bulunanlara yönelik fiziki ve sözlü saldırılarda bulunulmasını asla kabul etmiyoruz.

Birçok medeniyete ev sahibi yapmış, farklı kültürlere, inançlara ve yaşam tarzlarına sahip toplulukların bir arada yaşadığı ve yarattığı kentimizin birlikte yaşam kültürüne zarar verici saldırılara sessiz kalmayacağız.

Diyarbakır Kent Koruma ve Dayanışma Platformu olarak; demokratik bir hak olan toplanma özgürlüğü bağlamında kollektif ve barışçıl nitelikte gerçekleşen etkinliğe yönelik fiziki ve sözlü saldırıyı en sert şekilde kınıyor, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca etkin bir soruşturma yürütülmesi ve faillerin tespit edilerek cezalandırılmasını beklediğimizi ve sürecin takipçisi olduğumuzu kamuoyuna bildiriyoruz"

SALDIRININ OLDUĞU YERDE HÜDA-PAR ETKİNLİK DÜZENLEYECEK

Saldırıya ilişkin tepkiler artarken dans grubunun saldırıya uğradıkları yerde yarın HÜDA-PAR’ın etkinlik yapacağı öğrenildi. Duyuruda bulunan HÜDA-PAR, etkinlik davetiyesi paylaştı. Davetiyede, “Sinevizyon, İlahi/Ezgi, İkram, Hediye Çekilişi, Aktiviteler, Yatsı Namazı” başlıkları yer aldı.(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

AP seçimleri | Fransa'da sandıktan aşırı sağın çıkmasını protesto edildi

SONRAKİ HABER

Yaşlı işsizsizlerin sayısı artıyor, emekliler iş kuyuruğunda

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa