10 Haziran 2024 10:38

Zerin Kılınç’ın öldürülmesinde beraat kararına savcılık da itiraz etti

Zerin Kılınç’ın pencereden düşüp öldüğünü öne süren Yılmaz Sazak’a ‘şüpheden sanık yararlanır’ gerekçesiyle verilen beraat kararının istinafta onaylanması sonrası karara başsavcılık itiraz etti.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Eskişehir'de 2'nci kattaki evinin penceresinden düşen 1 çocuk annesi Zerin Kılınç'ın (36) ölümüne ilişkin davada erkek arkadaşı Yılmaz Sazak (34) için verilen beraat kararı, istinaf mahkemesinde onandı.

Hürriyet gazetesinden Mesut Hasan Benli’nin haberine göre İstinaf kararında ‘şüpheden sanık yararlanır’ gerekçesiyle verilen beraat kararına başsavcılık itiraz etti. Başsavcılık, şüphelinin kadına tehdit mesajları yolladığını, olay günü de dövüp pencereden ittiğini belirterek ‘Kadına karşı kasten öldürme suçundan ceza verilmeli’ dedi.

Emek Mahallesi'nde erkek arkadaşı Yılmaz Sazak ile oturan Zerin Kılınç, 2022 yılı haziran ayında binanın 2'nci katındaki evinin penceresinden düştü. Eskişehir Şehir Hastanesi'ne kaldırılan Kılınç, kurtarılamadı. İlk otopsi incelemesinde; Kılınç'ın yüksekten düşmeye bağlı olarak hayatını kaybettiği belirlendi. Evdeki incelemede, yerde ve kapıda kan lekeleri, cam kırıkları, kırılmış kül tablası olduğu tespit edildi. İfadesi alınıp, serbest bırakılan Yılmaz Sazak, olaydan 7 ay sonra yeniden gözaltına alınarak 'kasten öldürme' suçlamasıyla tutuklandı. Eskişehir 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Yılmaz Sazak hakkında savcı, sevgilisi Zerin Kılınç'ı pencereden iterek ölümüne yol açtığı suçlamasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapis talep etti.

BERAAT KARARI SONRASI TAHLİYE

Davanın geçen yıl temmuz ayında görülen karar duruşmasında, Yılmaz Sazak hakkında somut delil olmadığı gerekçesiyle beraat kararı verildi. Kararda, "Sanığın üzerine atılı suçu işlediği her türlü şüpheden uzak, kesin, somut ve inandırıcı delillerle sabit görülmediğinden, 'şüpheden sanık yararlanır' ilkesi gözetilerek beraatine karar verildi" denildi. Ayrıca Yılmaz Sazak hakkında 'kadına karşı tehdit' suçundan 7 ay 15 gün hapis cezası verildi. Bu cezanın ertelenmesi ile Sazak tahliye edildi.

KARAR İSTİNAFA TAŞINDI

Eskişehir Cumhuriyet Savcılığı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatları ile Kılınç ailesinin avukat Ahmet Seyhan, mahkemenin kararına itiraz etti. Dosyayı inceleyen Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 2’nci Ceza Dairesi, itirazı kabul etmedi. Kararda, "Yapılan yargılamaya, toplanıp karar yerinde gösterilen delillere, soruşturma sonuçlarına uygun şekilde oluşan takdire, gerekçe ve uygulamaya göre mahkemenin kararında usule ve esasa ilişkin herhangi bir hukuka aykırılık olmadığı anlaşılmakla istinaf başvurularının esastan reddine oy birliğiyle karar verilmiştir" denildi.

BAŞSAVCILIK İSTİNAF KARARINA İTİRAZ ETTİ

Yılmaz Sazak’a “Şüpheden sanık yararlanır’ gerekçesiyle verilen beraat kararına Başsavcılık itiraz etti. Başsavcılık, itiraz başvurusunda, sanık Yılmaz Sazak ile maktul Zerin Kılınç’ın birlikte olduklarını, maktul ile sanığın aralarında kıskançlık sebebiyle sürekli tartışmaların yaşandığı, sanığın maktulün çalıştığı işyerindeki müdürü ile ilişkisinin olduğunu iddia ederek maktul ile tartıştığı ve genç kadına, 4 Haziran 2022 tarihi ve sonrasında tehdit içerikli mesajlar gönderdiği, mesajlarda “Bak şimdi o aldatmanın cezasını çekeceksin, sen beni aldatmaya gittin, müdür de orada çünkü foto paylaşmış, öldün, lan canını alacağım diyorum ne vurup kırması” şeklinde tehdit içerikli ibarelerin yer aldığı belirtildi.

SÜPÜRGEYLE DÖVDÜ PENCEREDEN İTTİ

Başsavcılık, itirazında olay tarihinde maktulün ikametinde taraflar arasında tartışmanın çıktığı, sanığın maktulü darp ettiği, süpürge sapıyla maktule vurduğu, süpürge sapının kırıldığı, kül tablası fırlattığı, olay esnasında pencereye yakın olan maktulü iterek yere düşüp ölümüne sebep olduğu belirtilerek, özetle “Bu suretle atılı kadına karşı kasten öldürme suçunu işlediği anlaşılmıştır” denildi. Başsavcılık itirazında, sanık Yılmaz Sazak’ın “Kadına karşı kasten öldürme” suçundan cezalandırılması gerekirken yerel mahkemenin verdiği beraat, bu karara karşı yapılan istinaf başvurularının da Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesi’nin duruşma açılmaksızın dosya üzerinden yapılan inceleme neticesinde verdiği kararın usul ve yasaya aykırı olduğu belirtildi.

AVUKAT: İNTİHAR SÜSÜ VERDİ

Ailenin avukatı Ahmet Seyhan’ın istinaf kararına karşı yaptığı temyiz başvurusunda, Bölge Adliye Mahkemesi tarafından verilen kararın usule ve yasaya açıkça aykırı olduğunu, kararın kamu vicdanında derin bir yara açtığını savunarak, “Yapılan soruşturma kapsamında adeta savaş alanı gibi olan olay yeri, sanığın sürekli çelişkili beyanları dikkate alınarak sanığın maktulü itme suretiyle öldürdüğü ve intihar süsü vermeye çalıştığı iddianame ile tespit edilmiştir” denildi.

Temyiz başvurusunda olay basına yansıdıktan sonra genç kadının şüpheli ölümün üzerinden 6 ay geçtikten sonra Sazak hakkında tutuklama kararı verildiği, sanığın hükümle tahliye edildiği hatırlatılarak, sanık hakkında tutuklama kararı verilmesi de istendi. Dosya ile ilgili son kararı Yargıtay verecek. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

TÜİK'e göre nisan ayında işsizlik 0,1 azaldı

SONRAKİ HABER

İliç’te toprak altından çıkarılan 5 işçi için cenaze töreni düzenlendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa