10 Haziran 2024 10:38

Genel-İş üyesi işçiler, direnişteki Filidea işçilerini ziyaret etti

DİSK/Genel-İş üyesi işçiler, Filidea Tekstil’de TEKSİF Sendikası’na üye olduktan sonra işten atılan ardında fabrika önünde direnişe başlayan işçileri ziyaret etti.

Fotoğraf: Genel-İş Denizli Şube

Paylaş

Denizli'de TEKSİF Sendikasında örgütlediği için işten atılan 2 işçinin Filidea Tekstil önündeki direnişi sürüyor. DİSK/Genel-İş üyesi işçiler direnişe destek ziyaretinde bulundu. Ziyarette sınıf dayanışmasının önemi konuşuldu.

Filidea Tekstil işçileri çalışma koşulları ve düşük ücrete karşı TEKSİF’te örgütlenmeye başladı. Sendikalaşmaya öncülük eden iki işçi tazminatsız olarak işten atıldı. TEKSİF Filidea Tekstil önünde atılan işçilerin geri alınması ve sendikal baskıların son bulması için fabrika önünde direniş başlattı. Direnişin 4. gününde DİSK Genel-İş üyesi işçiler destek ziyaretinde bulundu.

"DİRENİŞE DESTEK BÜYÜMELİ"

Ziyarette konuşan DİSK Genel-İş üyesi İsmail Tanberk sendika ayrımı yapmaksızın sınıf dayanışmasının önemini vurguladı. Tanberk, "Filidea işçilerinin mücadelesi hepimizin mücadelesi. İşçilerin örgütlenme mücadelesinde önemli olan işçilerin kazanması. İşçilerin ortak kazanımı için sendika konfederasyon ayrımı yapmadan sınıf dayanışmasını büyütmek önemli" dedi. Süreç hakkında bilgilendirmede bulunan Türk-İş'e bağlı TEKSİF Örgütlenme Uzmanı Ali Bayram da desteği büyütme çağrısı yaptı. Bayram, "Burada Filidea işçilerinin verdiği bir ekmek kavgası var. Bu mücadeleyi büyütmek hepimizin görevi. Denizli'de bulunan tüm sendika, oda, dernek emek ve demokrasiden yana herkesi bu direnişe destek olmaya davet ediyoruz" diye konuştu. (Denizli/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İliç’te toprak altından çıkarılan 5 işçi için cenaze töreni düzenlendi

SONRAKİ HABER

Sanayi üretimi nisanda yıllık yüzde 0,7 azaldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa