11 Haziran 2024 10:53

Bahçeli: Gerekirse görüşmeler hakkında açıklama yapılabilir

Devlet Bahçeli, kayyum atamalarını savunarak seçilmiş 30 belediye başkanını hedef gösterdi. Cumhurbaşkanının ikili görüşmelerine dair "Gerekirse görüşmeler hakkında açıklama yapılabilir" mesajı verdi.

Fotoğraf: ANKA

Paylaş

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, grup toplantısındaki konuşmasında isim vermeden Erdoğan’ın Ayşe Ateş ile görüşmesine karşı çıktığı iddialarını doğru olmadığını savundu. Bahçeli Cumhurbaşkanın içeriği paylaşılmayan ikili görüşmelerine dair gerekirse kamuoyunu şeffaf ölçülerde bilgilendirme yoluna gidilmesini istedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı ikili görüşmelerden rahatsız olmadığını iddia eden Bahçeli, "Televizyon ekranlarında ya da gazete sayfalarında kulis bilgisi maskesiyle servis edilen dedikoduları, körüklenen spekülasyonları, estirilen yalan rüzgârlarını, özellikle Sayın Cumhurbaşkanımızın yaptığı ikili görüşmelerin çarpıtılmasını hayretle, ibretle takip ediyoruz. İki kişi arasında geçen bir konuşmanın, sanki not alan kalabalık bir dinleyici güruhu varmışçasına takdim edilmesi, bu vesileyle karmaşa ve kargaşa ortamının yaratılması normalleşme bekleyen malum zihniyetlerin basit kurnazlığından başka bir şey değildir." dedi.

İsim vermeden "Erdoğan’ın Ayşe Ateş ile görüşmesine karşı çıktı" iddiasının doğru olmadığını savunan Bahçeli, "Sayın Cumhurbaşkanımız doğal olarak herkesle görüşebilir. Bizce hiçbir mahsuru ve sakıncası yoktur. Bizim nazarımızda mahsurlu olan taraf, asla astarı olmayan söylentilerin, gemiyi azığa alması, saçma sapan iddiaların azgınlaşması, fitnenin kampçılanmasıdır. Gerekirse ve yeri gelirse kamuoyunu şeffaf ölçülerde bilgilendirmek suretiyle kaynayan dedikodu kazanının basıncını düşürmek alternatif bir yol olarak değerlendirilmelidir” diye konuştu.

KAYYUMU SAVUNDU, YSK’Yİ HEDEF GÖSTERDİ

Seçilmiş belediye başkanlarının yerine kayyum atanmasına karşı çıkmanın demokratlık olmadığını savunan Bahçeli, Hakkari Belediye Eş Başkanı Mehmet Sıddık Akış'ın adaylığına onay veren YSK'yi şu sözlerle hedef aldı: “31 Mart'ta terörle iltisak ve irtibat içinde olan teröristleri bilinçli şekilde aday gösterenlerin Türkiye'yi çalkantıya sürüklemek istedikleri açık bir gerçektir. Yalnızca Hakkari belediye başkanı değil, haklarında yargısal süreçlerin devam ettiği 30’a yakın belediye başkanının koltuğunda oturuyor olması despotluk ve düşmanlık alametidir.”

ÖZEL'E "KAVGA" YANITI 

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in "Kesinlikle kavga etmeye gelmedik. Ama Tayyip Bey istiyor diye kimlik kavgası ya da Devlet Bahçeli istiyor diye olmadık tartışmaların içine girmeyeceğiz. Ama kavga etmekse emekliler için, emekçiler için, yoksullar için, işsizler için kavganın en büyüğünü vereceğiz." açıklamalarına yanıt veren Bahçeli, "Özgür bey kavga istediğimizi söyleyip duruyor. Böyle bir niyetimiz yok. Şayet kavgaya gireceksek, korkmasın, tırsmasın o bizim klasmanımızda ağırlığımızda değildir. Meselemiz maşalarla değil tutan ellerdedir. " dedi.

ROJAVA SEÇİMLERİ

Kuzey ve Doğu Suriye (Rojava) demokratik özerk yönetiminin kontrolündeki kantonlarda Haziran'da yapılacak seçimin ertelenmesi ile ilgili konuşan Bahçeli, "ABD Dışişleri Bakanlığı'nın yaptığı açıklamada, sözde seçimlerin şeffaf yapılması söylenmiştir. Bu sineye çekilecek bir durum olamayacaktır. Ağustos ayının işaret edilmesi yanlış üstüne yanlış skandal üstüne skandaldır. AB, sözde seçimleri erteletmiştir. Suriye Arap Cumhuriyeti'nin bölünmesine ve dağılmasına karşıyız, bu ülkeye saygılıyız. Türkiye için haklı operasyon nedenidir. Seçimin ertelenmesi yetmez. Gündem çıkarılmalı. Rusya Federasyonu'nun ve bölge ülkelerinin sessizce izlemesi son derece düşündürücüdür. Her mücadeleye kararlıyız" diye konuştu.

Avrupa Parlamentosu seçimleri üzerinden göç sorununa dair konuşan Bahçeli, geçici sığınma kapsamında olan sığınmacıların kademeli olarak gönderilmesini ve geri kabul anlaşmasının sonlandırılmasını istedi, devamında "Milliyetçi Hareket Partisi Avrupa Birliği ile inişli çıkışlı üyelik sürecine kategorik bir reddiye içinde değildir. Bilakis üyelik müzakarelerinde ipe un seren ve reddiyeci tavır takınan AB'dir. Dünya AB'den ibaret sayılamaz. AB ile üyelik sürecini bu şartlarda ilerletmenin hiçbir manasından bahsedilemeyecektir." diye konuştu.

BAHÇELİ'DEN YÜZÜKLÜ PAYLAŞIM

Öte yandan Devlet Bahçeli grup toplantısında taktığı yüzüğünün yakın çekim fotoğrafını Instagram hesabından paylaştı. Bahçeli'nin üzerinde "Allah Bana Yeter" yazan yüzük yazılı rozet taktığı görüldü.

 (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Antalya'daki teleferik kazası davası: Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz, tahliye edildi

SONRAKİ HABER

Kristal Yağ işçileri greve çıktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa