11 Haziran 2024 11:05

SEGE koltuk fabrikasında sendikaya üye olan 15 işçi işten atıldı

Bursa’da faaliyet gösteren SEGE koltuk fabrikasında Türk Metal'e üye 15 işçi işten çıkarıldı. Fabrika önünde açıklama yapan Türk Metal üyeleri, "İşçinin iradesine saygı duyun" dedi.

Fotoğraf: ANKA

Paylaş

Bursa'da Demirtaş Organize Sanayisi'nde 600'e yakın işçinin çalıştığı SEGE koltuk fabrikasında Türk Metal Sendikası'na üye 15 işçi işten çıkarıldı.

Türk Metal Osmangazi Şubesi, fabrika önünde vardiya çıkışında basın açıklaması yaparak sendikalaşan işçilerin anayasal haklarına saygı gösterilmesi çağrısında bulundu. Türk Metal Sendikası Osmangazi Şube Başkanı Erdinç Sazbiçer, “Şimdi sizlere bahsedeceğim iş yeri imara aykırı kurulmuştur. Ve bu iş yeri tarım arazilerine zarar vererek büyümeye devam etmektedir. Bugün burada, en temel anayasal hakkımız olan sendikal örgütlenme hakkımız için toplandık. Ve bugün burada yasaları hiçe sayan işveren anlayışına karşı, Sendikasını inatla, onurla, gururla savunan SEGE Koltuk emekçileriyle dayanışmak için buluştuk. O işveren, SEGE emekçisinin Türk Metal'e üye olmasını engelledi. Türk Metal'e üye olurlarsa işten atmakla tehdit etti. Hatta mevcut üyelerimizin iş akitlerini sırf Türk Metal’e üye oldukları için feshetti” dedi.

Sendikaya üye olduğu için işten çıkarılan fabrika işçisi Semih Deniz ise “Mayıs ayında çıkmış olduğumuz bu onurlu mücadelemizde işverenimiz tüm üye olmaya kalkan arkadaşlarımızın işine son verdi. İçeride büyük bir şekilde baskı var. İçerideki arkadaşlarımız işini huzurlu bir şekilde yürütemiyor. 15 işçi çıkarıldı ve işten çıkarılmaların devam edileceği söyleniyor” diye konuştu. (Bursa/ANKA)

ÖNCEKİ HABER

Kristal Yağ işçileri greve çıktı

SONRAKİ HABER

Siirt Belediyesi Eş Başkanı Alağaş’ın yurt dışı yasağı kaldırılmadı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa