11 Haziran 2024 16:07

Çiğli Belediyesi’nde işten atılan 147 işçi oturma eylemine başladı

Çiğli Belediyesi’nde işten atılan 147 işçi belediye önünde oturma eylemine başladı.

Fotoğraf: Emirhan Durmaz/Evrensel

Paylaş

Çiğli Belediyesi’ne bağlı ÇİBEL Temizlik Hizmetleri ve Çiğli Gıda İnşaat Turizm şirketlerinde çalışan DİSK/Genel-İş İzmir 8 No’lu Şube üyesi 147 işçi, “işveren tarafından haklı sebep bildirilmeden iş akdinin feshi”ni içeren Kod-4 ile işten çıkarıldı.

Atılan işçilerin 122’si ÇİBEL, 25’i ise Çiğli Gıda İnşaat Turizm şirketlerinde çalışmaktaydı. Atılan işçiler belediye binası önünde oturma eyleminde bulunurken, Genel-İş 8 No’lu Şube konuya ilişkin basın açıklaması düzenledi.

“İŞÇİLERİN UMUTLARI BAŞKA BAHARA KALDI”

Basın metnini okuyan Genel-İş İzmir 8 No’lu Şube Başkanı Deniz Şahin Gümüştekin, 31 Mart yerel seçimleri sonrasında işçilerin ve emekçilerin umutlarının yeşerdiğini belirtirken, “Umudumuzu yeşerten baharlı günleri yakın etmek için canla başla çalışmaya devam ederken dün 16.30 itibarıyla Çiğli Belediyesi'nden 125 ÇİBEL işçisi ve 22 Çiğli Gıda işçisi toplamda 147 işçi işten çıkarılmış ve bu 147 işçinin umutlarının başka bahara kalmasına neden olmuştur” diye konuştu.

“İŞÇİDEN TASARRUF EDİLMEZ”

147 işçi içerisinde hamile olan, yeni doğum yapan ve raporlu olan işçilerin de bulunduğunu belirten Gümüştekin, “Herhangi bir gerekçe gösterilmeden hepsinin iş akitleri tek taraflı olarak fesih edilmiştir. Bu konuyla ilgili bilinçli olarak ‘Mart ayında işbaşı yapanların fesihleri yapılmıştır, çıkartılanlar bankamatikçidir’ şeklinde söylentiler yayılsa da çıkartılan işçiler arasında 6 ay hatta 2 yıldan fazla çalışanlar da bulunmaktadır ve hiçbir çalışan bankamatikçi değildir. Bu söylentileri de üyelerimizin işten çıkartılmalarını da kabul etmiyoruz. Bizler Çiğli Belediyesi işçileri olarak bugün itibariyle işimize geri dönene kadar Çiğli Belediyesi önünde ‘işimizi geri istiyoruz’ yazılı pankartımızla direnişimizi her gün devam ettireceğiz ve mücadeleden asla vazgeçmeyeceğiz. Bizler biliyoruz ki bu ekonomik krizin ortasında her şeyden tasarruf edilir, ancak işçiden asla tasarruf edilmez” ifadelerini kullandı.

“İŞİMİZE DÖNENE KADAR MÜCADELE EDECEĞİZ”

Son olarak belediye yönetimine seslenen Gümüştekin, “Buradan sesleniyoruz; bizlerin ve geleceğimiz olan çocuklarımızın tek geçim kaynağı buradan aldığımız maaşımızdır. Bu ekonomik krizin ortasında bizi işten çıkartarak bizim için hayati önem taşıyan ve tek geçim kaynağımız olan maaşlarımızın elimizden alınması demek, çocuğumuzun ekmeğinin kesilmesi, geleceğinin karartılması demektir. Biz işimize aşımıza, dönene kadar mücadele etmeye devam edeceğiz” dedi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Uzun anlamların şairi ‘Özdemir Asaf’

SONRAKİ HABER

Balçova Belediyesi emekçileri toplu sözleşme hakları için eylem yaptı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa