11 Haziran 2024 17:25

Rusya’dan Atlantik Okyanusu’nda füze tatbikatı

Rusya Savunma Bakanlığı, Atlantik Okyanusu’nda yüksek hassasiyetli füzelerin kullanımına ilişkin tatbikat yaptığını duyurdu.

Fotoğraf: Konyevi/Wikimedia Commons (CC BY-SA 4.0)

Paylaş

Rusya Savunma Bakanlığı, Kuzey Donanmasına bağlı savaş gemilerinin Atlantik Okyanusu’nda yüksek hassasiyetli füzelerin kullanımına ilişkin tatbikat yaptığını duyurdu.

Yapılan açıklamada, “Tatbikatın bir parçası olarak, bir fırkateyn ve nükleer güçle çalışan bir denizaltı mürettebatı, bilgisayar simülasyonu kullanarak, 600 kilometreden fazla mesafede bulunan sahte bir düşmanın gemi gruplarını temsil eden deniz hedeflerine karşı yüksek hassasiyetli füze silahlarının kullanımı konusunda eğitim yapıyor” ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, birkaç gün önce Sovyetler Birliği Filosu Amirali Gorşkov fırkateyninin bir hava saldırısını püskürtmek için tatbikat yaptığı da hatırlatıldı.

Bu arada Rus Savunma Bakanlığı Ukrayna’da biri Harkiv biri de Lugansk bölgesinde olmak üzere 2 yerleşim biriminin Rus ordusunun kontrolüne geçtiğini bildirdi. Açıklamada, “Batı Askeri Grubuna bağlı birliklerinin aktif eylemleri sonucunda Lugansk Halk Cumhuriyeti’nin Artyomovka ve Harkiv bölgesinin Timkovka yerleşim birimi kurtarıldı” denildi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

BRICS toplantısında ABD-AB’ye karşı blok mesajı

SONRAKİ HABER

Sıcak havalar iş kazalarını artırıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa