11 Haziran 2024 18:43

Dans edenlere saldırılan yerde HÜDA PAR etkinlik düzenleyecek

Diyarbakır'da dans edenlere saldırılan Tema Park'ta, bu akşam HÜDA PAR etkinlik düzenleyecek.

Ekran görüntüsü Ekspres Haber Youtube kanalından alınmıştır

Paylaş

Diyarbakır merkez Kayapınar İlçesi Nazım Hikmet Caddesi üzerinde bulunan Tema Park’ta bu akşam saat 20:00'da HÜDA PAR etkinlik düzenleyecek. Etkinliğe dair duyuruda bulunan HÜDA PAR, etkinlik davetiyesi paylaştı. Davetiyede; “Sinevizyon, İlahi/Ezgi, İkram, Hediye Çekilişi, Aktiviteler, Yatsı Namazı” başlıkları yer aldı.

SALDIRIYA HÜDA PAR BAŞKAN YARDIMCISI SAHİP ÇIKTI

'Caz Pikniği'ndeki dans etkinliğine saldıranlara HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Faruk Dinç sahip çıktı. Sosyal medya hesabından 'Sapkınlığa Hayır' yazılı bir görsel paylaşan Faruk Dinç şu ifadeleri kullandı:  

"Diyarbakır’da kamuya açık olan bir alanda sözde 'dans etkinliği' adı altında, toplumun değer yargılarının hedef alınarak teşhircilik yapılması halkımızı rahatsız etmiş ve tepkisini çekmiştir. Peygamberler ve Sahabeler Şehri Diyarbakır’da halka açık alanlarda, Kürt halkının örf ve adetlerine uygun olmayan, değerlerimizden uzaklaştıran, neslimizi ifsat eden bu asimilasyon projelerine karşı yetkililer gereken hukukî tedbirleri almalıdır.

Camiye yakın yerlerde, çocuklarımızın oyun oynadığı alanlarda gençliği hedef alarak ifsat çalışmaları yapanlar ve bunun arkasında duranlar her kim ise haklarında derhal yasal işlem başlatılmalıdır. Gizli eller tarafından toplumumuz ifsat edilmek istenmektedir. Ancak bilinmelidir ki halkımız kendi medeniyet değerlerinden asla vazgeçmeyecektir."

NE OLMUŞTU?

Ekspres Haber’de yer alan bilgiye göre dans gösterisinin başlamasıyla parka gelen yaklaşık 50 kişilik bir grup, ‘Tekbir-Allah-u Ekber’ sloganları attı. Etkinliğe katılanlar alandan ayrılmayınca tekbir getiren grup dans edenlere saldırdı. Saldırıda etkinlikteki bazı kişiler çeşitli yerlerinden yaralandı. İhbar üzerine olay yerine 112 sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yaralananlardan iki kişi ambulansla hastaneye kaldırılırken, saldırıya uğrayanlar şikayetçi oldu.

Saldırıya ilişkin Diyarbakır Barosu olayın takipçisi olduklarını belirterek Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’na etkin ve hızlı bir soruşturmayla failleri bir an önce tespit etmesi çağrısında bulundu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Cirolar yüzde 72 arttı

SONRAKİ HABER

Çocukları yutan düzen

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa