11 Haziran 2024 23:42

Mısır, Ürdün ve Filistin'den Gazze için "derhal ve kalıcı ateşkes sağlanması" çağrısı

Mısır, Ürdün ve Filistin; Gazze'de "derhal ve kalıcı ateşkes sağlanması" çağrısında bulundu.

Fotoğraf: Hassan Najjar

Paylaş

Mısır, Ürdün ve Filistin, İsrail'in 7 Ekim'den bu yana saldırılarını sürdürdüğü Gazze Şeridi'nde "derhal ve kalıcı ateşkes sağlanması" çağrısında bulundu.

Mısır Cumhurbaşkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Ürdün'ün Ölü Deniz bölgesinde düzenlenen "Gazze'ye Acil İnsani Müdahale Konferansı" kapsamında Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, Ürdün Kralı 2. Abdullah ve Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın görüştüğü belirtildi.

Açıklamada, liderlerin Filistin meselesi konusunda, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) kararının uygulanarak, "Gazze'de derhal ve kalıcı ateşkes sağlanmasının yanı sıra esirler ve tutukluların serbest bırakılması gerektiğini" vurguladığı bildirildi.

Gazze'nin güneyindeki Refah bölgesine yönelik İsrail saldırılarının güvenlik ve insani açıdan "felakete yol açtığı" ifade edilen açıklamada, "İsrail'in askeri operasyonunun derhal durdurulması" çağrısı yapıldı.

Mısır, Ürdün ve Filistin, "uluslararası toplumun İsrail'e baskı uygulayarak Filistin halkına yönelik işlediği suçların durdurulmasını" istedi.

BMGK'de ABD Başkanı Joe Biden'ın açıkladığı ve ilk aşamasında Gazze’de hemen ateşkes öngören 3 aşamalı teklife destek talep edilen karar tasarısı kabul edilmişti. Rusya'nın çekimser oy kullandığı oylamada 15 üyeli BMGK'de ABD'nin sunduğu karar tasarısı 14 evet oyu almıştı. (AA)

ÖNCEKİ HABER

İliç faciasından 1 saat önce tehlike olduğuna ilişin e-posta gönderilmiş

SONRAKİ HABER

Rolleri pekiştirme aracı: Gündüz kuşağı programları

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa