12 Haziran 2024 13:47

EMEP: İşçilerin haklarına saldıranlara, birlikte ses yükseltmeliyiz

EMEP Kocaeli İl Örgütü, Goodyear İzmit fabrikasında sipariş olmaması nedeniyle üretime ara verilmesine ve işçilere yıllık izinlerini kullandırılmasına ilişkin yazılı açıklamada bulundu.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Goodyear İzmit fabrikasında sipariş olmaması nedeniyle üretime ara verilmesine ve işçilere yıllık izinlerini kullandırılmasına ilişkin Emek Partisi Kocaeli İl Örgütü yazılı açıklamada bulundu. Emek Partisi Kocaeli İl Başkanı İlhami Şahbaz imzalı açıklamada "Emek vererek kazandığın iznine, hatta yeterli iznin yoksa eksiye düşürerek gelecek yıldaki dinlenme hakkına göz koyanlara karşı sendikanı harekete geçir, birlikte ses yükseltelim" dedi.

Açıklamanın tamamında ise şu ifadeler kullanıldı:

"Goodyear İzmit Fabrikası’nda, sipariş olmadığı için üretime 1 Haziran’da ara verildi. Lastik-İş Sendikası’nın örgütlü olduğu fabrikada 430 işçiye bu süreçte yıllık izinleri kullandırılacağı bilgisi verilirken, izni yetmeyen işçilerin ise gelecek yıldan izinlerinin kullandırılacağı vurgulandı. Benzer bir durumun Pirelli/ Prometeon fabrikasında ham madde tedariğinde yaşanan sorunlar nedeniyle yaşanabileceğini aktaran işçiler fabrikanın tedarik zincirinde yaşanabilecek sorunların sebebinin kendileri olmadığını dile getirmekte.

"KAZANILMIŞ İŞÇİ HAKLARINA SALDIRANLARA, BİRLİKTE SES YÜKSELTMELİYİZ"

Bizler Emek Partisi olarak başta Goodyear fabrikasında yaşanan ve diğer lastik fabrikalarında da yaşanması muhtemel olan duruşlar için işçilerin bir sene boyunca ter dökerek kazandığı, dinlenme hakkı olan yıllık izinlerine el konulması yerine fabrika yönetiminden dolayı yaşanan sorunlar nedeniyle işçiler hak gaspına uğratılmadan süreç devam ettirilmelidir. İşçilerin yıllık izin haklarını gasbetmek yerine, idari izin ile hak kaybı olmadan süreç ilerletilmelidir. Lastik işçisi kardeşim, emek vererek kazandığın iznine, hatta yeterli iznin yoksa eksiye düşürerek gelecek yıldaki dinlenme hakkına göz koyanlara karşı yapabileceklerin var. Sendikanı harekete geçirmeli, işçi sınıfının kazanılmış haklarına saldıranlara karşı birlikte ses yükseltmeliyiz!" (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İranlı kadın yönetmen cezaevinde öldürüldü

SONRAKİ HABER

A Milli Kadın Voleybol Takımı Tayland’ı 3-0 yendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa