12 Haziran 2024 14:39
Son Güncellenme Tarihi: 12 Haziran 2024 17:00

Ayşe Ateş’ten MHP'li Semih Yalçın’a yanıt: “Dosyayı açıp okumadıysa mahkemeye gelsin"

Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş, MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın’ın açıklamasına "Dosyayı açıp okumadıysa mahkemeye gelsin, kimin adı var, kimin adı yok orada görür” diye yanıt verdi.

Fotoğraflar: Semih Yalçın (solda), DHA | Ayşe Ateş (sağda)

Paylaş

Silahlı saldırı sonucu öldürülen eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş, MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın’ın Sinan Ateş davası hakkında yaptığı açıklamaya ilişkin, “Dosyayı açıp okumadıysa mahkemeye gelsin, kimin adı var, kimin adı yok orada görür” dedi.

Silahlı saldırı sonucu öldürülen eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ile bir araya geldi. Saadet Partisi Genel Merkezi’nde gerçekleşen görüşme yaklaşık 1 saat sürdü.

Ayşe Ateş, MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın’ın Sinan Ateş davası hakkında, yaptığı "Bütün solcu gazeteciler, önce bir menfur cinayeti bahane ederek, sonra da Sayın Cumhurbaşkanı'nın temasları üzerinden MHP'yi vurma çabasına girmişlerdir. MHP ile alakası bulunmayan bir cinayet davasına TV ve gazete yorumlarında ısrarla yer verilmesine sözde gerekçe olarak toplumsal vicdanın kanaması gösterilmiştir. Hatta söz konusu cinayet davasının iddianamesinde MHP'lilerin ismi bulunduğu için bizim telaşa kapıldığımız vehmedilmiştir." sözlerine tepki gösterdi. Ateş, "Kuru laf kalabalığı diyorum. Dosyayı açıp okumadıysa mahkemeye gelsin, kimin adı var, kimin adı yok orada görür" diye yanıt verdi.

CHP'Lİ DENİZ YÜCEL'DEN YALÇIN'A TEPKİ: SIYRILACAĞINIZI SANIYORSANIZ FENA HALDE YANILIYORSUNUZ

Semih Yalçın’a bir yanıt da CHP Parti Sözcüsü Deniz Yücel'den geldi. Yalçın'ın "2028'de yapılacak seçimler için şimdiden kollar sıvanmış, aleyhimizde algı çalışmalarına hız verilmiştir" sözlerine dair paylaşımda bulunan Yücel, “Bu saldırgan tavrınızla, Sinan Ateş davasından sıyrılacağınızı sanıyorsanız fena halde yanılıyorsunuz. Gerçeklerin ortaya çıkmak gibi kötü bir huyu vardır. Kaçınılmaz sonda, Sinan Ateş’in katlinde dahli olan herkes adaletten payına düşeni alacak” dedi.

Yücel "Her zamanki kin, nefret ve lümpenlik kokan üslubuyla, 6 ilkesinden biri Milliyetçilik olan partimize Milliyetçilik dersi vermeye kalkan, gazetecilik mesleğini icra etmekten başka derdi olmayan gazetecileri, basını ve medya kuruluşlarını hedef gösteren bu şahıs; aklınca mügalatayla, safsatayla suyu bulandırıp hem Sinan Ateş davasıyla ilgili yargı makamlarına mesaj gönderiyor, hem de cinayetin aydınlatılması için çabalayan, kamuoyunu bilgilendiren gazetecileri hedef gösteriyor. Bunları yaparken de 60’lı 70’li yılların siyasi olaylarını çarpıtarak partimizi itham ediyor. Ailesinden bir başsağlığını bile çok gördüğünüz Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanı Sinan Ateş’in cinayet şüphelilerinden biri eski milletvekilinizin evinde yakalanıyor ama siz pişkin pişkin hiçbir MHP'linin iddianamede adı yok diyorsunuz." diyerek tepki gösterdi.

"GAZETECİLERİN ZARAR GELİRSE, SEMİH YALÇIN'DAN BİLİRİZ"

Yücel, Semih Yalçın'ın Halk TV, TV 100, Sözcü TV'yi ve gazetecileri hedef göstermesi hakkında ise "Açıklamada isimleri geçen gazetecilerin saçlarının teline dahi zarar gelirse bunu Semih Yalçın’dan biliriz. Şayet MHP bu konuda bir açıklama yapmaz ise, Semih Yalçın’ın açıklamasını MHP’nin açıklaması olarak kabul ederiz." çağrısı yaptı.

SEMİH YALÇIN NE DEDİ?

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Özgür Özel ve Ayşe Ateş görüşmesiyle ilgili bugün bir yazılı açıklama yaptı. "Erdoğan istediği siyasetçi ve kişiyle görüşebilir" diyen Yalçın, "Bu görüşme ve temaslardan olmadık anlamlar çıkarmak; öküz altında buzağı aramak, kırılmayacak dala karga tünemesini beklemektir" ifadelerini kullandı. Yalçın, ayrıca Erdoğan'ın temasları üzerinden gazetecileri de hedef aldı.

İsim vererek gazetecileri hedef gösteren Semih Yalçın, "Halk TV, TV 100 ve Sözcü TV gibi solcu gazetecilere ekranı pazarlayan medya kuruluşları; Barış Yarkadaş, Bahar Feyzan, Ali Kemal Erdem, Osman Sert gibi MHP muarızı tipleri ekrana çıkararak partimize saldırmalarını sağlamaktadır. Sol basında boy gösteren tiplerin kimi her hususta istihbarat edinen CIA ajanı, kimi politika uzmanı, kimi toplum bilimci, kimi bilirkişi rollerini üstlenerek MHP aleyhinde algı oluşturmaya çalışmaktadır" sözlerini sarfetti.

"HER GÖRÜŞMEDEN SONRA MHP'NİN KONUMU SORGULANMAKTADIR"

Cumhur İttifakının gelecekteki seçimlerde etkin ve baskın bir rol oynayacağını iddia eden Yalçın, "Cumhur İttifakı'nın güçlü ve MHP’nin müessir olması, CHP’nin müstakbel bir seçim başarısının önünde engeldir. Bu olguyu tersine çevirmenin yolunun, MHP ile AK Parti arasına fitne sokup Cumhur İttifakı'nı yıpratmaktan geçtiği düşünülmektedir. Bu yüzden 2028’de yapılacak genel seçimler için şimdiden kollar sıvanmış, aleyhimizde algı çalışmalarına hız verilmiştir. Bu yüzden Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın yaptığı her görüşmeden sonra MHP’nin konumu sorgulanmaktadır" dedi.

"İSTEDİĞİ SİYASETÇİ VE KİŞİYLE GÖRÜŞEBİLİR"

Yalçın, "Bütün solcu gazeteciler, önce bir menfur cinayeti bahane ederek, sonra da Sayın Cumhurbaşkanı'nın temasları üzerinden MHP'yi vurma çabasına girmişlerdir. MHP ile alakası bulunmayan bir cinayet davasına TV ve gazete yorumlarında ısrarla yer verilmesine sözde gerekçe olarak toplumsal vicdanın kanaması gösterilmiştir. Hatta söz konusu cinayet davasının iddianamesinde MHP'lilerin ismi bulunduğu için bizim telaşa kapıldığımız vehmedilmiştir. Sayın Cumhurbaşkanı'nın, muhalefet partileriyle temas kurması ise Cumhur İttifakı'nın bozulacağı ve partimizin saf dışı kalacağının işareti olarak gösterilmeye çalışılmıştır" ifadelerini kullanan Yalçın, "Hatta bazı aklıevvel gazeteciler artık MHP'nin siyaset ikliminde yalnız başına kaldığını öne sürmüştür. Tekraren altını çizmek gerekir ki Cumhurbaşkanı Sayın Tayyip Erdoğan, Genel Başkanımız Devlet Bahçeli'yle zaman zaman görüşüp istişare ettiği gibi istediği siyasetçi ve kişiyle görüşebilir. Bu görüşme ve temaslardan olmadık anlamlar çıkarmak; öküz altında buzağı aramak, kırılmayacak dala karga tünemesini beklemektir" ifadelerini kullandı.

"CHP YANLIŞ HESAP PEŞİNDE"

Yalçın devamında şu ifadeleri kullandı: "Mahkemenin sahte vicdan kanaması şovlarına değil, hakkaniyete, adalete ve delillere dayanacağını şimdiden hatırlatıyoruz. Bir ailenin acısı provokasyona malzeme yapılırken, diğer taraftan binlerce ailenin kederleri karşısında suspus olunmaktadır. Bir dava üzerinden MHP'yi delilsiz, belgesiz, ispatsız ve dayanaksız hedef alan marksist basın, binlerce vatandaşımızın polisimizin, askerimizin katillerini sorgulamaktan kaçınmaktadır. MHP olarak, timsah gözyaşları döküp vicdanları yerine ahlaklarını kanatanları, husumet ve düşmanlıkların cerahatini akıtanları ibretle takip ediyoruz. CHP'den, aynı hassasiyeti şehit ailelerinin yakınlarına göstermesini, şehitlerimizle ilgili davalarla da alakadar olmasını bekliyoruz. CHP ve yandaş basın, yanlış hesap peşindedir. Yanlış hesap mahkemeden dönecektir." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Kira desteği kesilen Hataylı depremzedeler: Yanımızda olmayan devlet sorunlarımıza yenisini ekledi

SONRAKİ HABER

G7 liderler toplantısı: Topal ördekler zirvesi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa