12 Haziran 2024 15:10

ABD Ankara Büyükelçisi: Erdoğan batıya sıkı demir attı, Biden ile görüşecek

ABD'nin Ankara Büyükelçisi, NATO Zirvesi'nde ABD Başkanı Joe Biden ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bir araya geleceğini söyledi.

Fotoğraf: Cemal Yurttaş/AA

Paylaş

ABD'nin Ankara Büyükelçisi Jeff Flake, NATO Zirvesi'nde ABD Başkanı Joe Biden ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bir araya geleceğini söyledi. Açıklamanın Putin’in Erdoğan’ı ekonomik yaptırımla tehdit etmesinden sonra gelmesi dikkat çekti.

Reuters'ın sorularını yanıtlayan ABD'nin Ankara Büyükelçisi Jeff Flake, Türkiye ile ABD arasındaki stratejik ortaklığın her zamankinden daha güçlü olduğunu dile getirdi. Ankara'daki verdiği röportajda, Flake, “NATO'nun genişlemesi ve F-16 satışı anlaşmasının ardından Türkiye, Batı'ya yöneldi ve oraya sıkı sıkıya demir attı” ifadelerini kullandı.

ABD'li diplomat, “Mayıs ayında planlanan Biden-Erdoğan ziyareti, Gazze durumu ile ilgili zorlu siyasi dönemde, program uyuşmazlığı nedeniyle iptal edildi" sözleriyle devam etti. Jeff Flake, önümüzdeki ay Washington'da gerçekleşecek NATO Zirvesi'nde ABD Başkanı Joe Biden ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bir araya geleceğini söyledi. 

ERDOĞAN İKİ TARAFLA DA KONUŞACAK

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, geçtiğim günlerde Erdoğan yönetiminin Batılı finans çevrelerinden kredi talebine dikkat çekerek, “Eğer Rusya ile ticari ve ekonomik ilişkilerin kısıtlanmasıyla bağlantılı olursa, o zaman Türk ekonomisinin kazancından çok kaybı olur” diye tehdit etmişti. Önceki gün ise BRICS Dışişleri Bakanları Toplantısına giden Hakan Fidan ile görüşen Putin, 3-4 Temmuz’da Astana'ya gidecek olan Erdoğan ile tüm konuları tartışma fırsatı bulacaklarını ifade etmişti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Burdur'da diyaliz sonrası 3 hastanın ölümüyle ilişkili 2 kişi tutuklandı

SONRAKİ HABER

Bayram öncesi pazara çıkan yurttaş eli boş dönüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa