Bayram öncesi pazara çıkan yurttaş eli boş dönüyor

Bayram öncesi alışverişe çıkan yurttaşlar poşetleri dolduramamaktan şikayetçi. Bir yurttaş, “Hiçbir şey alamıyoruz. Sadece bakıyoruz. Bir emekli maaşıyla geçinsinler de görelim" dedi.

12 Haziran 2024 15:02
Paylaş

Kurban Bayramı’nın yaklaşmasıyla vatandaşların alışveriş telaşı da başladı. İstanbul’da da alışverişin en merkezi yerlerinden biri olan Kadıköy Salı Pazarı'na gelenler, fiyatların yüksekliğinden dert yandı. Yurttaşlar, iktidarın ekonomiye dair "İyiye gidiyoruz" mesajlarını da anımsatarak sorulan sorulara yanıt verdi.

“KASABIN ÖNÜNDEN GEÇEMİYORUZ”

Bir esnaf et fiyatlarından şikayet ederek, “Biz kasabın önünden geçemiyoruz. Esnaf olduğum halde geçinemiyorum. Emekliyim güya. 10 bin lira ile geçinebilir misiniz? Güya bayram haftası satış yapmadık. Normal haftadan kötü. Alamıyor vatandaş. Ne bayramı? Normal iş yok. Kirayı çıkaramıyoruz” dedi.

Pazarda sadece bakmakla yetindiklerini söyleyen bir yurttaş ise, “Bayram üzeri olduğu içinde pahalı her şey. Cumhurbaşkanı ekonomi iyiye gidiyor diyorsa onun için iyiye gidiyor ama bizim için iyiye gitmiyor. Her geçen gün daha zor. Çok bir şey alamadık. Dolaşıyoruz hiçbir şey alamadık. Esnafta haklı. Onlar içinde zor bizim içinde zor” diye konuştu.

Artık pazarların da çok pahalı olduğunu, pazardan alışveriş yapmaya da güçlerinin yetmediğini söyleyen bir yurttaş, “Üzüldüm açıkçası birçok insan aldıklarını tekrar geri bırakıyor duyduğu 150, 250 TL olsa bile. İnsanlar eskiden hiç düşünmeden hemen alırdı. Şimdi düşünüyoruz tabii. Annem babam emekli bizler çocukları olarak onlara destek olmak zorundayız yoksa emekli maaşıyla asla geçinemiyorlar” dedi. (ANKA)

ÖNCEKİ HABER

ABD Ankara Büyükelçisi: Erdoğan batıya sıkı demir attı, Biden ile görüşecek

SONRAKİ HABER

Çanakkale ve Muğla’da orman yangını

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa