12 Haziran 2024 15:26

"Güneşin sofrasında, dostların arasında mücadelemiz sürecek"

Eğitim Sen Kocaeli 2 No'lu Şube Başkanı Savaş Karabulut, "Güneşin sofrasında, dostların arasında sürdürdüğümüz bu mücadelenin hepimiz için en doğru şekilde devam edeceğine inancımız tam" diye konuştu.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Eğitim Sen Kocaeli 2 No’lu Şube, yıl sonu yemeğinde bir araya geldi. Gecede konuşan Eğitim Sen Kocaeli 2 No'lu Şube Başkanı Savaş Karabulut, "Güneşin sofrasında, dostların arasında sürdürdüğümüz bu mücadelenin hepimiz için en doğru şekilde devam edeceğine inancımız tam" diye konuştu.

Darıca Bayramoğlu'nda gerçekleşen yemeğe çok sayıda eğitim emekçisinin yanı sıra Eğitim Sen Genel Sekreteri Zülküf Güneş, Eğitim Sen Genel Eğitim ve Yükseköğretim Sekreteri Evrim Gülez ile CHP, Dem Parti, Emek Partisi ve MMO yöneticileri de katıldı.

"MÜCADELEMİZ SÜRECEK"

Gecenin açılış konuşmasını yapan Eğitim Sen Kocaeli 2 No'lu Şube Başkanı Savaş Karabulut, "Dönem boyunca emek ve demokrasi güçleri, sendikalar, meslek odaları ve siyasi partiler olarak birlikte vermiş olduğumuz mücadelenin yorgunluğunu atmak ve tekrar bir araya gelerek mücadele kararlılığımızı bir kez daha vurgulamak için yıl sonu yemeğimizde buluştuk. Bu dönem eğitim-öğretim açısından bitmiş olabilir ancak mücadele bitmedi, sürüyor. Önümüzde özellikle yeni müfredat, kamuda tasarruf paketi, hafızlık projeleri, ÖMK süreci gibi bir çok mücadele hattı var. Ne yazık ki ülkeyi yönetenlerin eğitim ve bilim emekçilerine karşı sürdürdükleri mücadelede hız kesmeden yoluna devam ettiği bir süreçte bizler de mücadele kararlılığımızı bugün bir araya gelerek tekrar gösterdik. 'Güneşin sofrasında, dostların arasında' sürdürdüğümüz bu mücadelenin hepimiz için en doğru şekilde devam edeceğine inancımız tam" dedi.

"EĞİTİM SEN ÜLKENİN AYDINLIK YÜZÜ"

Eğitim Sen Genel Sekreteri Zülküf Güneş ise, "Eğitim Sen bu ülkenin aydınlık yüzüdür, her gün büyüyen çınardır. Eğitim Sen faşizan darbelerden hiçbir zaman etkilenmedi. Eğitim Sen OHAL rejimiyle gerilemedi. Şimdi de gerici, ırkçı bir müfredatla karşımıza geliyorlar. Bizler laik, bilimsel, demokratik eğitim mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz. Ucube bir meslek kanunu değil, geleceğe mesleğimizi daha onurlu bir şekilde bırakacağız. 31 mart seçimleri sonrası kayyum rejimi yine halkın iradesine saldırmıştır, biz bunu kınıyoruz. Antidemokratik, gerici uygulamalara karşı Eğitim Sen bu ülkenin aydınlık yüzü olarak mücadelesini sürdürecektir" diye konuştu.

Gece eğitim emekçilerinden oluşan müzik gruplarının şarkılarıyla devam etti. (Gebze/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

AKPM Türkiye Raportörü Stefan Schennach, yarın Kavala ve ailesi ile görüşecek

SONRAKİ HABER

Edirne’de doktora saldıran sanığa “iyi hal” indirimi ile 2 yıl 1 ay hapis cezası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa