12 Haziran 2024 16:33

Adana’da sağlıkçılar vergide adalet talebiyle toplandı

Adana Tabip Odası ve SES üyesi sağlık emekçileri maaşlarının vergiyle eridiğini söyleyerek eylem yaptı. Sağlıkçılar, “Vergide adaleti ne zaman sağlayacaksınız?" diye sordu.

Fotoğraf: Volkan Pekal/Evrensel

Paylaş

Adana Tabip Odası ve Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES), "Sağlıkta vergi adaleti istiyoruz" kampanyası kapsamında 15. haftada basın açıklaması yaptı. Dr. Aygül Karakeçi Aile Sağlığı Merkezi önünde toplanan sağlıkçılar adına konuşan Adana Tabip Odası Aile Hekimlik Komisyonu Başkanı Dr. Ahmet Batu, "Maliye Bakanına soruyoruz; bir bayrama daha gelir kaybı ile giriyoruz. Vergide adaleti ne zaman sağlayacaksınız?" dedi.

ADALET TALEBİMİZ HAK ARAYIŞIDIR

Batu, hekimlerin uzun süredir şiddete maruz kaldığını hatırlatarak, “Adalet istemimiz bir muhalif siyasi eylem olarak adlandırılamaz. Bu bir hak arayışıdır” dedi. Ayrıca, vergi kesintilerinin haksızlığını vurgulayan Dr. Batu, "Vergilerimiz kimlere gidiyor bilmek istiyoruz. Her ay artan enflasyonla yoksullaşıyoruz" ifadelerini kullandı.

VERGİLER HAKSIZCA ÜCRETLİLERDEN KESİLİYOR

Vergi Uzmanı Ozan Bingöl’ün verilerine atıfta bulunan Batu, "Geçtiğimiz yıl toplanan gelir vergilerinin yüzde 62’si ücretlilerden kesilmiştir. Ücretlilerden toplanan vergiler sermayedarlara aktarılıyor” dedi. Vergide adalet olmadığı için sağlık hizmetlerinin yetersiz olduğunu belirten Dr. Batu, "Vergide adalet olmadığı için hastanelerde randevu kuyruğunda bekliyoruz, HPV aşısı olamıyor, kanser oluyoruz” dedi.

VERGİ ADALETİ İÇİN MÜCADELE DEVAM EDECEK

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e tekrar sorular yönelten Batu, "Bizlerden ek vergi kesintileri yaptığınız oranlarda vergi aldığınız şirket var mı? Vergide adaleti sağlamak için ne zaman bir adım atacaksınız?" dedi. Halkın sağlık hakkı ve vergi adaleti için mücadelelerinin süreceğini belirterek, tüm çalışanları ve halkı bu mücadeleye davet etti. (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Türk Dişhekimleri Birliği: Artık dişhekimleri de yurt dışına gidiyor

SONRAKİ HABER

Bursa Tabip Odası: Emekli hekimler geçinemiyor!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa